Bjelovarčani se oprostili od legendarnog rukometaša Albina Vidovića: ‘Bio je nevjerojatno snažan čovjek, a u duši kao dječak, prava dobričina’

Foto: fah

Prigodnom komemoracijom u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovarčani su se u utorak oprostili od zlatnog olimpijca rukometaša Albina Vidovića, koji je umro 8. ožujka u 76. godini života u svom domu u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidović je bio nevjerojatno snažan čovjek, a u duši kao dječak, prava dobričina. Još za života postao je legenda. Nikada nije izmišljao isprike i nikada nije zabušavao. Ako mu se nešto nije dalo raditi, jednostavno je otišao. Bez njega ne bismo osvojili sve te trofeje i moramo mu se zahvaliti na svemu što je učinio”, kazao je Željko Seleš, pod čijom je trenerskom palicom RK Partizan postao europski i višestruki prvak bivše države.

Uz članove obitelji, legendarnom rukometašu počast su došli odati brojni sugrađani, a sahranjen je na bjelovarskom groblju Borik.

Albin Vidović rođen je u Zagrebu, a rukomet je počeo trenirati u bjelovarskom klubu Željezničar. Godine 1956. prelazi u bjelovarski Partizan za čiju je momčad igrao od 1960. do 1974. godine i osvojio prvenstva Jugoslavije 1967., 1968., 1970., 1971. i 1972. godine. Bio je jedan od glavnih igrača momčadi koja je postigla najveći klupski uspjeh osvajajući 1972. godine naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 44 puta i postigao je 48 zgoditaka, te je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1964. godine u Čehoslovačkoj, a vrhunac karijere bilo mu je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1972. godine u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.