Bjorkman analizirao nastup hrvatskog tenisača Marina Čilića na Mastersu u Londonu: Nadali smo se sjajnom završetku vrlo dobre sezone

Foto: fah

“Veliko je to razočaranje za Marina i za sve nas u njegovoj ekipi. On je sjajan momak i predani radnik te smo se nadali da će imati sjajan završetak vrlo dobre sezone”, izjavio je Šveđanin Jonas Bjorkman analizirajući nastup najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića na londonskom ATP ‘mastersu’, na kojem je doživio tri poraza u tri seta i propustio priliku za napredak na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tenis zna ponekad biti nepošten. Možeš biti bolji, ali ako ne osvojiš važne poene, možeš izgubiti meč. Treba izvući pozitivne zaključke iz sezone i pobrinuti se da Marin s takvim osjećajem ode na odmor. Uvijek možemo iz ove sezone izvući i pouke o onome što možemo učiniti bolje. Uvjeren sam da ćemo dobro započeti 2018. godinu”, izjavio je švedski stručnjak.

Najbolji hrvatski tenisač sezonu je završio s učinkom 44-22, a trijumfom u Istanbulu nastavio je tradiciju osvajanja barem jednog naslova koja traje još od 2008. i njegovog prvog ATP trofeja na turniru u New Havenu.

“Tijekom sezone Marin je pokazao konstantu, nakon što je u prva dva-tri mjeseca počeo malo sporo. Tada je platio danak prethodne, dugačke i dobre sezone, koja je završena finalom Davis Cupa. To se osjetilo jer je imao malo vremena za odmor i za pripremu u predsezoni. Od 1. travnja, kad smo dobro radili u pripremama za turnir u Monte Carlu, bio je vrlo konstantan i igrao dobro u ostatku godine. Naravno, vrhunac je bio u Wimbledonu, gdje je igrao fenomenalno”, rekapitulirao je Bjorkman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u wimbledonskom finalu na vidjelo je izašla Marinova ozljeda.

“Govoreći o pozitivnim stvarima, možemo ponešto reći i o tome kako nismo imali sreće u nekim trenucima. Zbog ozljede koja ga je zadesila u Wimbledonu nismo mogli iskorisititi zamah koji je dobio tijekom travnatog dijela sezone i trebao ga prenijeti i na turnire na tvrdoj podlozi na kojima voli igrati. Nažalost, morali smo napraviti stanku i ponovno krenuti. No, vratio se snažan”, istaknuo je 45-godišnji Šveđanin te zaključio:

“U nekim mečevima je nedostajalo malo sreće da odu na njegovu stranu. Wimbledon i konstanta koju je Marin imao mogu nam biti putokaz za sljedeću sezonu, kako bi bio još snažniji u borbi za mjesto među prvom petoricom te se mogao nositi i s onima koji će se vratiti sljedeće godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne uspiju li Jack Sock ili David Goffin osvojiti naslov pobjednika londonskog ATP ‘mastersa’, Čilić će godinu završiti kao šesti tenisač svijeta, baš kao što je to bio slučaj i na kraju 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.