Uz Blanku Vlašić i Sandru Perković Hrvatska je dobila još jednu kraljicu atletike: Nakon sinoćnje pobjede nitko više neće podcjenjivati Saru Kolak

Foto: fah

Sjajna hrvatska Olimpijska pobjednica, senzacionalna osvajačica zlatne medalje iz Rija prošle godine, Sara Kolak, osvojila je prvi put u karijer prvo mjesto na jednom mitingu Dijamantne lige, što je veliki kotač zamašnjak njenoj karijeri, koja je, s obzirom na godine, zapravo na početku. Mlada Hrvatica u švicarskoj Lausannei ”popravila” je svoj fenomenalni rezultat, zlata vrijedan, s prošlih Olimpijskih igara, dvaput je u šest hitaca rušila osobni rekord i rekord Hrvatske, od sinoć iznosi nevjerojatnih 68,43 metara. To je gotovo za dva i pol metra duže od onog hica u Riju koji je do sinoć bio rekord Hrvatske. Sara je tako razuvjerila one koji su mislili, pa čak i o tome pisali, kako je zlato iz Rija bilo tek slučajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je izvan svake pameti što je Sara napravila konkurenciji u Lausannei. Pobijedila je jednu Barboru Špotakovu, svjetsku rekorderku, kopljašicu koja u svojim vitrinama ima brojne medalje s velikih atletskih natjecanja”, za Večernji list komentirao je fenomenalnu noć Sare Kolak trener Andrej Hajnšek. Sara je s 68,43 metra ostvarila novi rekord mitinga Dijamantne lige.

Sara je srušila 15 godina star rekord miting koji je držala Kubanka Menendez – 67,40 metara. Do natjecanja u Švicarskoj hrvatska atletičarka je imala 25. rezultat svih vremena, a ovim rezultatom došla je među top deset najboljih kopljašica svih vremena. U ovom trenutku nalazi se na sedmom mjestu. Hrvatska je nakon Blanke Vlašić i Sandre Perković dobila još jednu kraljicu atletike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon Lausanne idemo za London gdje je novi miting Dijamantne lige, a iz Londona odmah odlazimo u poljski Bydgoszcz gdje će se održati Europsko prvenstvo do 23 godine. S obzirom na to da nam je Europsko prvenstvo puno važnije u Londonu Sara neće bacati punom snagom”, rekao je trener Hajnšek, koji je isto tako komentirao neke podcjenjivačke komentare Sarinih kolegica, poput Barbore Špotakove, koja je nakon Rija i zlata za mladu djevojku iz Ludrega rekla kako ona više neće napredovati te da je hitac od 66 metra njezin maksimum. Kako se samo prevarila.

“Znao sam da će Sara baciti dalje. Rekao sam dan ranije treneru Barbore Špotakove da će je Sara pobijediti. Nije vjerovao. Ali ja jesam. I opet je Sara dokazala kako je najjača u zadnjoj seriji. Zna ona jako dobro da se na kraju mrtvi broje”, izjavio je trener Sare Kolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.