Blaženko Lacković: Moramo ući agresivno, žestoko ‘tući’ Francuze, a onda ćemo vidjeti njihovu reakciju

Foto: snimka zaslona

Hrvatski rukometaši sinoć su još jedanput pokazali da su najbolji kada je najteže. Nakon loših predstava protiv Švedske i Bjelorusije, najboljom igrom u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva pobijeđeni su izvrsni Norvežani, aktualni viceprvaci svijeta, No, na putu do polufinala Hrvatskoj stoji još jedna prepreka, i to najveća – Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiji HRT-a Tema dana gostovao je bivši hrvatski reprezentativac Blaženko Lacković.

Moram priznati da sam bio u dvorani prvi put, došao sam iz Njemačke jučer, praktički direktno u Arenu. Bilo je lijepo za vidjeti punu Arenu, navijanje je bilo jako dobro, stvarno su dobro ušli u utakmicu. Stivi je donio taj pozitvan naboj i vidjelo se da obrana radi puno bolje. Iako su se Norvežani približili na jedan gol, mi smo cijleo vrijeme imali utakmicu u rukama, rekao je Lacković.

Od samog početka “udarili smo paljbu” po golmanima, imali su možda veliki pritisak, ali mislim da je Stevanović ovom utakmicom maknuo taj uteg sa sebe i pokazao da imamo kvalitetu, da se treba s više samopouzdanja ući u utakmicu. Danas se kaže da je golman pola ekipe, i to svi znamo, obrana lakše radi, napad bolje diše. Vidjelo se jučer da nam je on puno značio, kaže Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u srijedu očekuje odlučujući ogled za prolazak u polufinale protiv svjetskih prvaka Francuza.

Francuska igra dobar rukomet, čvrstu obranu kao i uvijek, jako su dobri, jedino što je jako bitno, ako pobijede sutra Srbiju, što je za očekivati, da njima utakmica s Hrvatskom možda neće puno značiti. Tu bismo mi možda trebali čekati našu šansu, da uđemo agresivno. Moramo ući agresivno, žestoko ih “tući”, a onda ćemo vidjeti kako će reagirati, rekao je Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.