Boban: Ibrahimović je jedinstven, a Superliga je mrtva!

Foto: fah

Legendarni hrvatski nogometaš i legenda Milana, a danas šef nogometa u UEFA-i Zvonimir Boban govorio je o raznim temama u velikom intervjuu za talijanske novine La Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnija stvar u kojoj je Boban bio uključen za vrijeme rada u krovnoj nogometnoj organizaciji je borba protiv Superlige, danas naglašava da je ta ideja mrtva:

– Superliga je bila apsurdan plan, koji je umro za dva dana. Točnije, nikada nije ni zaživio. Svaka ideja koja uključuje odstupanje od tradicionalnih vrijednosti vezanih uz sport je osuđena na propast. Nogomet pripada svima i Superliga je bila pogrešan smjer, koji je propao točno onako kako je i zaslužio.

Boban je govorio i o uvođenju VAR-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kritike na početku su bile logične, ali kasnije sa svim poboljšanjima, svaka kritika nema intelektualno uporište. VAR nije promijenio nogomet, VAR je samo učinio nogomet pravednijim, očistio ga je. To je postala zaštita za suce, koji rade pogreške. Teško je sada uopće razmišljati o nogometu bez VAR-a.

Milan je osvojio prošle sezone prvi Scudetto nakon dugo godina, a Boban ga je ranije napustio te se nije na najljepši način rastao od tadašnje uprave kluba :

– Učinio bih sve isto kao i tada. To je stvar principa i dostojanstva. Ne smatram se svecem i žao mi je što se to dogodilo, ali sam ponosan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku ulogu u osvajanju naslova uz trenera Piolija imao je i legendarni Zlatan Ibrahimović:

– Svi mi navijači Milana ćemo Zlatanu biti zahvalni vječno. Dobro ste rekli, Zlatan je sve promijenio, sve je promijenio, Ibra je jedinstven, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.