Sve bolji Mateo Kovačić uoči Perua i Meksika: O reprezentaciji, Luki Modriću, svojim igrama u Realu…

Foto: Instagram

Napokon je i hrvatski veznjak Mateo Kovačić dočekao svoje vrijeme i svoju priliku u Realu, igra sve bolje, što su prepoznali i navijači, koji su ga pozdravili pljeskom nakon vrlo dobre utakmice protiv Girone, u kojoj Real uvjerljivo slavio, a Cristiano Ronaldo briljirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Mateo je u 71. minuti napustio utakmicu, umjesto njega ušao je još jedan Hrvat u dresu prvaka Europe, kapetan Vatrenih Luka Modrić, koji je na spomenutoj utakmici i asistirao.  Hrvati su u dobroj formi, barem oni koji igraju u Španjolskoj. Primjerice, Ivan Rakitić vrlo je dobar u dresu Barcelone, godinama standardan, zna se tko je i što je Luka za Real, a budi se i Mateo. Sjajne vijesti za izbornika Zlatka Dalića tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatska, podsjetimo, igra u skupini sa Argentinom, Islandom te Nigerijom.

Nakon utakmice, odnosno nakon što je izašao, Mateo je s novinarima podijelio svoje zadovoljstvo, rekao je da se dobro osjeća, ali i da je sada usredotočen na prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije protiv Perua, odnosno Meksika.

”Očekujem dobre utakmice, dobru igru hrvatske reprezentacije i da se kvalitetno pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Veselim se što ćemo se okupiti i družiti se. Nadam da ćemo jako dobro odigrati obje utakmice”, rekao je Mateo Kovačić, a prenose Sportske novosti. Nogometaš Reala je optimističan te očekuje pobjedu Vatrenih u obje utakmice, iako se ne radi o bezazlenim protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako se osjeća Luka Modrić, koji je u Hrvatskoj optužen za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću Kovačić je tek kratko odgovorio, iz odgovora se vidi da se Modrić ipak nije slomio kako su neki možda očekivali.

”Luka je jako dobro. To se vidi na terenu, bio je ozlijeđen, no sada je dobro. Ja ga gledam svaki dan, svaki dan razgovaramo, i on je doista dobro. Nije zabrinut…”

Kovačić je prokomentirao i trenutnu svoju poziciju u Realu, koja se u posljednje vrijeme popravila, činjenica je da hrvatski reprezentativac igra više nego ranije, a sudjelovao je i u eliminaciji jakog rancuskog PSG-a iz Lige prvaka te je bio jedan od boljih igrača u tom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener mi vjeruje, kao i ostalim igračima. Ja samo moram nastaviti puno raditi. Svaki dan treniram kako bih bio bolji, to je moj put”, rekao je Kovačić, koji se napokon osjeća vrlo dobro, iako ga je ozljeda udaljila s terena neko vrijeme.

”Bio sam ozlijeđen tri i pol mjeseca. Nisam se vratio onako kao što sam htio no to je normalno, takav je nogomet. Kada se ozlijediš nije se jednostavno vratiti. Hvatao sam ritam, ali sada se osjećam doista dobro, 100 posto sam spreman i sretan.’

Naravno, riječi Matea Kovačića, kako o sebi i svom zdravstvenom stanju, tako i o Luki Modriću, suigraču iz Reala, melem su za uši izbornika Zlatka Dalića, koji za Svjetsko prvenstvo treba najspremnije igrače, koji su u stanju odigrati zahtjevan turnir na visokoj razini. Izbornik tvrdi da će u Rusiju voditi igrače koji su u najboljoj formi, ali i koji su fizički najspremniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mateo Kovačić se nakon ozljede vratio u nezgodnom trenutku, u derbiju protiv Barcelone koja je tada, kao i sada, bila u naletu. Lionel Messi cijelu sezonu igra više ili manje u sjajnoj formi.  I nije, nažalost. Kovačić bio na razini na kojoj on može i zna igrati. Navijačima je ostalo u pamćenju  čuvanje Messija dok je Rakitić po sredini krenuo s loptom nakon čega je uslijedio njihov gol za 1:0.

Na pitanje novinara jesu li ga smetale kritike nakon derbija i poraza od Barcelone Kovačić je kazao:

”Ne, nije mi to smetalo. Kritike su dio nogometa, to je nešto uobičajeno. Bio je to potez u kojem sam pogriješio ja i čitava ekipa. I ništa… To je tako. Ponekad se griješi. Od te utakmice naporno radim, želim biti što bolji, a sada se jako dobro osjećam…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.