Borna Ćorić nakon sjajne igre: ‘Bio sam u nekoj zoni, publika je bila fantastična i to je bio recept za pobjedu’

Foto: snimka zaslona

“Bio je sjajan meč, odigrao sam bez pogreške. Možda sam u trećem setu promašio dva bekhenda koje nisam trebao. Bio sam u nekoj zoni, publika je bila fantastična i to je to”, rekao je Borna Ćorić za HRT nakon velike pobjede nad Denisom Shapovalovim 6:4, 6:4, 6:4, čime je Hrvatska svladala Kanadu 3-1 i plasirala se u četvrtfinale Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je izvrsno servirao, imao je 79-postotnu učinkovitost na prvom servisu, a 76 na drugom: Prva lopta poslije servisa mi je bila odlična i to je jako važno, na tome sam puno radio.

Ćorić se protiv Kanade vratio u reprezentaciju nakon tri propuštena dvoboja. Meni je isto nedostajao Davis Cup. Publika je bila sjajna i ja sam ušao u tu neku zonu u kojoj na ništa nisam mislio, samo sam bio fokusiran i igrao sam tenis, rekao je Ćorić.

Uvjeren je kako Hrvatska može daleko dogurati ove godine u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napokon imamo odličan tim, svi se odlično slažemo, svi smo normalni, možda sam ja najmanje normalan u tom timu, no uspijevaju me držati pod kontrolom. Zapostavio sam svoj napredak u zadnje dvije-tri godine, moram raditi na sebi”, zaključio je Ćorić.

Izbornik Željko Krajan bio je oduševljen igrom svojih izabranika u Osijeku.

“Dramu smo izgleda potrošili jučer. Borna nije dao šansu Shapovalovu i onda se možeš malo opustiti na reternu. Odličan meč i jako je pametno odigrao Borna. Shapovalov je jako mlad, još ima rupa u igri i Borna je to dobro iskoristio. Servis mu je bio na stvarno visokoj razini, to mu je stvarno veliko oružje”, rekao je Krajan pa istaknuo: “I Borna i Denis su budućnost tenisa, vjerujem da će njih dvojica u sljedećih 10-15 godina odigrati 15-20 mečeva međusobno, vjerujem u završnicama turnira.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u četvrtfinalu biti domaćin Kazahstanu, koji je u 1. kolu na domaćem terenu svladao oslabljenu Švicarsku 4-1.

“Kazahstan nije atraktivan po imenima, ali u Davis Cupu igraju iznad svojih mogućnosti i kod kuće igraju na vrlo brzoj podlozi, koja im najviše odgovara, pa ćemo vjerojatno izabrati zemlju”, zaključio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.