(VIDEO) Čilić o četvrtfinalu Kazahstanu: ‘Ponovno moramo biti u punom sastavu i imat ćemo dobre izglede za plasman u polufinale’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u četvrtfinalu biti domaćin Kazahstanu, koji je u 1. kolu na domaćem terenu svladao oslabljenu Švicarsku 4-1. Naši će tenisači i u tom dvoboju biti izraziti favoriti te imati priliku izboriti polufinale u kojem bi ponovno bili domaćini pobjedniku četvrtfinalnog obračuna između SAD-a i Belgije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.hrt.hr/SP2014/cilic razgovor.mp4

Četvrtfinale Davis Cupa na rasporedu je od 6. do 8. travnja, a najizgledniji domaćin dvoboja Hrvatske i Kazahstana je Varaždin, gdje su hrvatski tenisači igrali jednom, u 1. kolu Svjetske skupine 2010. godine te tada pobijedili Ekvador 5-0.

Reprezentaciju Kazahstana predvodi 30-godišnji Mihail Kukuškin, koji je u ovom trenutku 73. na pojedinačnoj ATP ljestvici i jedini od kazahstanskih reprezentativaca među Top 100. Kukuškin je dobar na svim podlogama, a može se pohvaliti pobjedama nad Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem. Marina je svladao davne 2008. na dvoranskom turniru u St. Peterburgu, a od Borne je bio bolji na rimskom Mastersu 2016. Kazahstancima će to biti peti nastup u četvrtfinalu Davis Cupa, a nijednom u prethodna četiri pokušaja nisu došli do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li Željko Krajan u travnju na raspolaganju imao najjaču postavu, Hrvatska će u dvoboju s Kazahstanom biti veliki favorit.

“Kazahstan je ekipa koja je i nama dosta nepoznata. Imaju nekoliko igrača koje ne poznajem. Zadržavaju se u Svjetskoj skupini zadnjih godina, što je fenomenalan uspjeh za njih, ali za nas je to dobar ždrijeb, iako svakog moramo poštovati. Vjerujem da ćemo opet izabrati zemlju. Ponovno moramo biti u punom sastavu i imat ćemo dobre izglede za plasman u polufinale”, izjavio je najbolji hrvatski tenisač nakon Ćorićeve pobjede nad Denisom Shapovalovim u Osijeku, aludirajući da će zemljana podloga, koja se pokazala odličnim odabirom protiv Kanađana, ponovno biti izbor naše reprezentacije i za domaćinstvo protiv Kazahstana.

“Kukuškin me pobjeđivao na betonu, ali na zemlji je to ipak drugačiji igrač. No odličan je igrač, a u Davis Cupu pokazuje možda i najbolji tenis”, istaknuo je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede nad Kazahstanom, naši bi tenisači u rujanskom polufinalu igrali protiv pobjednika dvoboja između SAD-a i Belgije i ponovno bi Hrvatska bila domaćin, jer je posljednje mečeve protiv obje reprezentacije, na putu do finala 2016. godine, odigrala u gostima. Belgiju su naši tenisači svladali u 1. kolu, a Amerikance u četvrtfinalnu velikim preokretom od 0-2 nakon prvog dana. U oba slučaja je pobjedničke bodove u petom meču donosio Borna Ćorić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.