Borna Ćorić uoči velikog Davis Cupa meča: Isner je favorit, ali imam šanse

Foto: fah

U petak, od 21 sat po hrvatskom vremenu, započet će četvrtfinalni dvoboj Svjetske skupine Davis Cupa u kojem je reprezentacija SAD-a domaćin hrvatskim tenisačima, a današnjim ždrijebom bit će odlučeno kojim će rasporedom biti odigrani pojedinačni dvoboji prvog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznanica ne bi smjelo biti u nominacijama obojica izbornika, što bi trebalo značiti da će prvog dana dvoboja u teniskom centru Tualatin Hills u Portlandu snage odmjeriti Marin Čilić i Jack Sock te Borna Ćorić i John Isner. U Portlandu je uoči današnjeg ždrijeba konačno zasjalo i sunce, a sunačno bi trebalo biti i tijekom vikenda, što bi moglo utjecati i na uvjete za igru.

“Danas je bilo dosta sunčano, za razliku od prva dva dana, kad su uvjeti bili dosta sporiji i tada se nisam dobro osjećao na terenu, lopta nije išla naročito brzo. Meni više odgovara da bude brže i ako se ostvari prognoza za vikend da će biti sunčano to mi može dosta pomoći”, izjavio je 19-godišnji hrvatski reprezentatiivac Borna Ćorić koji je u dosadašnjih šest nastupa u Davis Cupu ostvario četiri pobjede i četiri poraza, a zahvaljujući njegovom trijumfu nad Kimmerom Coppejansom Hrvatska je na gostovanju u Belgiji ostvarila pobjedu 3-2 i izborila četvrtfinalni dvoboj s Amerikancima.

Prvog dana dvoboja u Portlandu Ćorićev suparnik bit će 16. tenisač svijeta John Isner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno je on veliki favorit. Isto tako, mislim da imam dobre šanse. Igram dobro, iako se rezultatski to ne može reći. Igram dobar tenis posljednjih mjeseci, u dobroj sam formi i zadovoljan sam svojim napretkom. Mislim da sam imao malo nesreće i u ždrijebu i s nekim rezultatima i sada je vrijeme da se neke stvari počnu poklapati.“

Ćoriću će nesumnjivo od pomoći u ovom dvoboju biti iskustvo igranja protiv Ive Karlovića, a i svaka informacija o Isnerovim slabostima bit će dobrodošla, za što nema boljeg savjetnika od Marina Čilića.

“Igrao je protiv njega pet puta. Mislim da ga jako dobro poznaje, a čuo sam da je svaki put dobro igrao protiv njega. Već mi je rekao nekoliko jako bitnih stvari na kojima sam radio, recimo na reternu, ali ću s Marinom još popričati prije meča.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li o pobjedniku odlučivao peti meč, Borni će dobro doći iskustvo iz Liegea.

“To može biti jako korisno. Stvarno nije lagano igrati meč kod rezultata 2-2, jako se puno očekuje, velik je pritisak… Da protiv Jacka Socka, koji je jako kvalitetan, prvi put igram kod rezultata 2-2 ne bi bilo lako. To će iskustvo sigurno pomoći ako dođe do toga, iako ćemo se mi potruditi da u nedjelju budem slobodan”, zaključio je Ćorić.

U takvom raspletu će Borna morati imati pomoć Marina Čilića koji će u Portlandu imati priliku dokazati kako mu američki suparnici odgovaraju, iako je prva četiri meča u karijeri protiv igrača iz SAD-a izgubio. No, od tada je Marin nanizao čak 29 pobjeda, prije nego što je tu njegovu seriju prekinuo Ryan Harrison na ovogodišnjem turniru u Acapulcu. Nakon toga je Marin još triput slavio protiv američkih suparnika pa sada protiv njih ima učinak 32-5 na ATP i Grand Slam turnirima te u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić protiv Jacka Socka nikada nije igrao, a protiv Johna Isnera vodi 5-0 u međusobnim dvobojima. Borna Ćorić je od Jacka Socka poražen u 1. kolu prošlogodišnjeg Roland Garrosa, dok će s Johnom Isnerom prvi put odmjeriti snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.