Borussia Dortmund: Trener Tuchel otišao, mogao bi preuzeti Arsenal

Foto: fah

Njemački nogometni trener Thomas Tuchel (43) raskinuo je ugovor s Borussijom Dortmund, objavili su u utorak njemački mediji, a kao razlog navodi se neslaganje sa upravom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji su već početkom svibnja najavili odlazak Tuchela na kraju sezone i to zbog nesuglasica s izvršnim direktorom kluba Hans-Joachimom Watzkeom.

Naime, Tuchel je zakuhao situaciju izjavom da nije bio uključen u donošenje odluke da se prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka igra dan nakon što je na autobus Borussije bačena bomba. Borussia je izgubila tu utakmicu od Monaca sa 2-3, a potom i uzvrat (1-3).

Watzke je to opovrgnuo, te je napomenuo da su njegovi odnosi sa Tuchelom “zategnuti” nakon te izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuchel je kormilo Borussije preuzeo u ljeto 2015. godine od karizmatičnog Juergena Kloppa. U prvoj sezoni odveo je klub do drugog mjesta u Bundesligi, a u nedavno završenoj sezoni osvojio je njemački kup te treće mjesto u Bundesligi.

Tuchel odlazi iz Dortmunda godinu dana prije isteka ugovora i prema pisanju medija trebao bi dobiti tri milijuna eura odštete. No, čini se da neće dugo biti bez posla, jer bi mogao naslijediti Arsènea Wengera na trenerskoj klupi Arsenala.

I dok bi Tuchel trebao karijeru nastaviti u londonskom klubu, njemački mediji tvrde da bi na kormilo Borussije trebao zasjesti švicarski trener Lucien Favre (59), koji je uspješno vodio francuskog prvoligaša Nicu, s kojom je osvojio treće mjesto u francuskom prvenstvu, odnosno kvalifikacije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Favre ima veliko iskustvo vođenja bundesligaških klubova, trenirao je Herthu (2007–2009), a vrlo uspješan je bio na klupi Borussije Mönchengladbach (2011–2015).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.