Borussia Dortmund upisala novu pobjedu, Stuttgart napokon slavio

Nakon ispadanja iz Lige prvaka Borussia Dortmund utješila se gostujućim trijumfom kod Hannovera 96 sa 3-2 u 26. kolu Bundeslige, dok su važne pobjede u borbi za ostanak upisali Freiburg i Stuttgart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki strijelac za Borussiju bio je Pierre-Emerick Aubameyang (19, 61), a jedan je dodao Shinji Kagawa (57). Za Hannover je oba pogotka postigao Lars Stindl u 31. i 82. minuti. Crveni karton dobio je Bittencourt, što je uvelike pomoglo igračima Borussije da dođu do nova tri boda.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Freiburg je na svom stadionu svladao Augsburg sa 2-0 golovima Jonathana Schmida (71) i Nilsa Petersena (84). Stuttgart je bio bolji od Eintrachta iz Frankfurta sa 3-1, no i dalje je na posljednjem mjestu. Eintracht je poveo u 51. minuti pogotkom Harisa Seferovića, ali je Daniel Ginczek (63, 66) sa dva gola u razmaku od tri minute donio preokret, a pobjedu Stuttgarta potvrdio je Alexandru Maxim u 80. minuti.

Što se tiče borbe za ostanak Paderborn je kod kuće protiv Hoffenheima odigrao 0-0, iako je zadnjih pola sata imao igrača više. Hrvatski napadač Srđan Lakić, koji je igrao svih 90 minuta za Paderborn, imao je dvije gol šanse. U 32. minuti Lakić puca glavom, ali lopta je otišla tik iznad grede, a u drugu priliku imao je u 80., ali je njegov udarac obranio vratar Baumann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je Hertha kao gost svladala Hamburger SV sa 1-0, a gol vrijedan tri boda postigao je Sebastian Langkamp u 84. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivica Olić odigrao je svih 90 minuta za HSV, koji je i dalje u opasnoj zoni, dok je Ivo Iličević igrao do 64. minute za hamburški sastav.

Večeras u derbiju kola Schalke dočekuje Bayer Leverkusen, a u nedjelju se sastaju Mainz – Wolfsburg, te Bayern – Borussia Moenchengladbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.