Dinamo s lakoćom savladao Istru

U prvoj subotnjoj utakmici 26. kola MAXtv Prve lige Dinamo je pred nekih 1500 dočekao i rutinski savladao Istru 1961 s 4-1 (3-1). Pobjednik ovog susreta bio je odlučen već u prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je bilo i očekivano, Dinamo je zagospodario terenom od prve minute te je nametnuo svoju inicijativu, dok se Istra postavila poprilično defanzivno sa svim igračima iza lopte osim napadača Radonjića. U početnom sastavu Istre bila su trojica posuđenih igrača iz Dinama, Radonjić, Pamić i Špehar, ali ni to nije pomoglo gostujućoj momčadi da dođe do bodova.

Machado je “otvorio” Istru lijepim pogotkom iz slobodnog udarca već u 11. minuti susreta. Bio je to još jedan lijep pogodak Portugalca nakon onog eurogola protiv Hajduka u Splitu. Istra je polako uspjevala uhvatiti ritam i kad su pomislili da su u tome i uspjeli, Dinamo je poveo 2:0. Eduardo je poslao dugu loptu, Martel ju je skrenuo, a Henriquez rutinski pogodio s ruba kaznenog prostora.

Istra se vratila u igru preko Špehara, kojem je asistirao Franjić za 2:1, no Pjaca je opet povisio na dva razlike, pogodivši na asistenciju Ćorića za 3:1. U drugom poluvremenu nije bilo previše posla za oba vratara, a pobjednika je definitivno odlučio Pjaca pogodivši u 77. minuti za konačnih 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Dinamo sada ima 66 bodova, 14 više od drugoplasirane Rijeke, dok je Istra 1961 pretposljednja, deveta sa 22 boda, jednim manje od osmog Osijeka, a dva više od posljednjeg Zadra.

MAXtv Prva liga, 26. kolo:
Dinamo – Istra 4:1 (Machado 11, Henriquez 32, Pjaca 45, 77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.