Braća Sinković i Martin ovog vikenda na Jarunu

sinković
Foto: fah

Tijekom ovog vikenda, 7. i 8. svibnja, očekuje nas tradicionalni veslački spektakl, državno prvenstvo u veslanju za seniore i veterane, koje organizira Hrvatski veslački savez u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan broj od 448 prijavljenih veslača iz 19 klubova jamči kako nas očekuje uzbudljiv vikend na Jarunskom jezeru. U subotu se održavaju prednatjecanja u disciplinama u kojima je više od 7 prijavljenih posada, a u nedjelju od 9 do 12.15 sati se održavaju A i B finala.

Osim hrvatskih zlatnih olimpijaca, braće Sinković i Damira Martina, natjecat će se i David Šain, osvajač srebrne medalje u Londonu 2012. godine, koji se nakon deset godina od tog velikog uspjeha ponovno priprema za pokušaj ostvarenja norme za to najveće natjecanje, sestre Jurković te braća Lončarić, ozbiljne uzdanice za Olimpijske igre u Parizu.

Na sam dan natjecanja, u nedjelju, prijavljeno je deset osmeraca, što je prvi put nakon nekoliko godina, a svakako je za preporučiti ta utrka čiju posadu između ostalih čine i braća Sinković i Lončarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Veselimo se ovogodišnjem državnom prvenstvu, ove godine s velikim brojem prijavljenih sudionika, naših veslačica i veslača, koji osim što promoviraju ovaj plemeniti sport, daju pozitivan primjer o zdravim životnim navikama, a svojom upornošću i uspjesima inspiriraju mlade naraštaje, za koje vjerujem da će i ovog puta kao i uvijek svojim navijanjem na Jarunu podržati svoje idole, rekao je Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

Kao i sva državna prvenstva od 1991. godine i ovo se odvija na regatnoj stazi Jarun, budući da je to jedina regularna veslačka staza u Hrvatskoj tipa A1 po standardima Međunarodne veslačke organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.