Braća Sinković kreću po još jednu medalju

Foto: PR

Europsko prvenstvo u veslanju održava se od 11. do 14. kolovoza u Oberschleissheimu, nedaleko od Münchena. Nastupit će 553 veslača iz 33 zemlje, a Hrvatsku će predstavljati Dora Dragičević u lakom samcu, Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara te Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća očekivanja su od braće Sinković, koji su neporaženi od povratka u dvojac na pariće.

– Imali smo malo problema s ozljedama od zadnjeg Svjetskog kupa u Luzernu tako da nismo pripreme u potpunosti odradili, ali ja sam uvjeren da smo dosta spremni. Sigurno nismo na 100 posto, ali mislim da i u ovoj formi možemo pobijediti. Konkurenciji je dosta jaka, mislimo da će najveći konkurenti biti Litva i Španjolska, a i Irci bi mogli iznenaditi. Imaju jaka imena, a s njima se nikad nismo susretali pa će biti zanimljivo vidjeti. Nadam se da ćemo odraditi tri vrhunske utrke i da nećemo osjetiti to što nam fali par dana na pripremama, rekao je Martin Sinković.

Sestre Jurković imaju jaku konkurenciju na ovom Europskom prvenstvu. Dvije članice nizozemske posade, Ymkje Clevering i Veronique Meester koje su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojile brončanu medalju u četvercu bez kormilara sada su prešle u disciplinu dvojac bez kormilara, a tu su još i Britanke, Esme Booth i Emily Ford koje su bile zlatne na prvom Svjetskom kupu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odradile smo odlične pripreme, u 10 dana smo napravile više od 300 kilometara na vodi, uz to bicikl i teretanu. Vraćamo se u formu nakon Josipine operacije i lagano se slaže sve na svoje, vidimo da nam treba još vremena da se posložimo i rastemo ali idemo korak po korak. Trenutni cilj nam je da uspijemo ući u A finale što bi nam bio veliki uspjeh jer je ovo jedno od jačih Europskih prvenstava. Konkurencija je jako dobra, pretežno su medaljašice iz osmeraca i četveraca stavili u dvojac, ali ne damo se i vjerujemo da će sve biti dobro, rekla je Ivana Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.