Braća Sinković: ‘Treniramo 12 puta tjedno, a sin Karlo cijelu noć slavio je zlato’

Foto: PR

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su u nedjelju u dvojcu bez kormilara zlatnu medalju na Europskom veslačkom prvenstvu u Vareseu. Svoje dojmove s natjecanja podijelili su u Dobro jutro, Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uspjeli smo se vratiti na tron i nakon nesretne 2020. koja je bila teška godina, i za nas i općenito, rekao je Martin Sinković.

– Treba jako puno raditi da bi toliko dugo ostali u vrhu. Mukotrpno raditi i stalno imati neki motiv. Konkretno, treniramo 12 puta tjedno, uglavnom dva puta dnevno. Četvrtak i nedjelju imamo samo ujutro trening, to su nama kao neki dani pauze kad je jedan trening u danu. Kad smo na pripremama, onda treniramo još i više. Treba puno kilometara i puno sati rada, rekao je Valent Sinković.

– Prošli smo nakon 2016. s dvojca na pariće, kad smo imali svaki po dva vesla, u dvojac bez kormilara, gdje svaki ima po jedno veslo. Već treniramo četiri godine u toj “novoj” disciplini, već to traje dugo i nekako smo tek sad uhvatili pravi osjećaj kao u dvojcu na pariće. Sada uživamo u treninzima i čekamo Svjetski kup u Zagrebu, objašnjava Valent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedino smo mi prešli u novu disciplinu, nitko drugi se nije osudio. To je stvarno velika promjena, a nama je bio veliki izazov nakon tolike dominacije s dva vesla prijeći na jedno veslo. Nadamo se da ćemo tako i dalje nastaviti i u Tokiju na Olimpijskim igrama.

– Jedva čekamo natjecanje u Zagrebu, da možemo na svojoj stazi nastupati na velikom natjecanju. Čekamo naš konkurente da dođu u Zagreb da vide kako imamo prekrasnu stazu, kazao je Valent.

Martin i Valent sami su sebi dodijelili medalje u Vareseu, zbog epidemioloških mjera to više ne rade službene osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sjetili smo se još prošle godine da bi bilo fora da jedan drugome stavimo medalju, objasnio je Valent.

Sinkovići su opisali kako im izgleda jedan tipičan trening, ali i otkrili što im je na dnevnom meniju. Valent je prije nešto više od dva tjedna postao i otac.

– Moj Karlo sad ima 16 dana. Karlo je slavio kad smo osvojili zlato, cijelu noć je slavio, tako da nisam puno spavao, ali baš prekrasan osjećaj. To još daje inspiraciju i može biti dobro, rekao je Valent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi se pitaju što jedemo. Puno jedemo, više ugljikohidrata nego proteina da nadoknadimo energiju nakon treninga, zaključio je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.