Brane zlato iz Londona: Vaterpolisti u Šibeniku nastavljaju pripreme za OI u Riju

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija okupila se u Šibeniku gdje su im se priključili i igrači prvaka Europe VK Jug CO pa će u nekoliko idućih dana na bazenu Crnica u punom sastavu nastaviti pripreme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru na kojima brane zlatnu medalju iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S nama je dvadeset igrača sa šireg popisa koje sam pozvao na pripreme. Svi smo , zdravi, motiviran i po mojoj ocjeni odlično radimo. Atmosfera u reprezentaciji je zaista dobra i vjerujem da ćemo napokon na jedno veliko natjecanje otići sa trinaest najboljih igrača. Vjerujem da nas ovog puta neće kao u prethodnom periodu pratit bolesti i ozljede”, izjavio je je u srijedu izbornik Ivica Tucak.

Na pripremama u Šibeniku su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Loren Fatović, Petar Muslim, Luka Bukić, Sandro Sukno i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić, Petar Coce i Renata Barić.

“Olimpijski ciklus je pri kraju. Nakon Londona pripremamo se za Rio. Najveći je to cilj u protekle četiri godine, ono za što se isplati žrtvovati. Okupili smo se svi koje je izbornik pozvao, daj Bože da tako ostane do kraja, da nas zaobiđu ozljede i da budemo svi zdravi. Tada možemo biti konkurentni za ostvariti odličan rezultat u Riu”– izjavio je kapetan Josip Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon priprema u Šibeniku, Hrvatska vaterpolska reprezentacija seli u Dubrovnik gdje ih tijekom priprema od 20. do 23. lipnja očekuju zajednički treninzi s reprezentacijom Mađarske.

Hrvatski vaterpolisti nakon toga putuju na međunarodni turnir u Herceg Novi gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore. Od 30. lipnja do 3. srpnja na rasporedu su pripreme u Zadru. Od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će naši reprezentativci odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Italije.

Nakon toga, od 15. do 17. srpnja igramo Vodafone kup u Budimpešti, te od 21. do 24. srpnja sparing s Grčkom u Ateni. Posljednje pripreme Hrvatska će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu, a 28. srpnja vaterpolisti iz Zagreba putuje u Rio de Janeiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.