Britanski premijer osudio ponašanje navijača Chelsea

Britanski premijer David Cameron osudio je rasističko ponašanje navijača Chelsea koji su u Parizu spriječili tamnoputom muškarcu ulazak u metro uz povike “mi smo rasisti i to nam se sviđa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponašanje navijača Chelsea je uznemirujuće i zabrinjavajuće. To je potencijalno krivično djelo. Siguran sam kako će francuska policija na ovaj slučaj gledati vrlo ozbiljno, a znam da će britanska policija pružiti svaku moguću pomoć. To su veoma ozbiljne stvari,” kazao je Cameron.

Video materijal koji pokazuje rasističko ponašanje navijača Chelseaja snimio je britanski državljanin nastanjen u Parizu, a prenijeli su ga svi britanski mediji. Francuska i britanska policija pokrenule su istragu, a Chelsea je ponašanje svojih navijača oštro osudio.

FILE BRITAIN SOCCER DROGBA
“Takvo je ponašanje neprihvatljivo i nema mu mjesta ni u nogometu, ni u društvu. Podržat ćemo svaku pravnu akciju protiv onih koji su bili uključeni, a pokaže li se da među njima ima vlasnika godišnjih ulaznica ili članova Chelsea FC, poduzet ćemo najstrože kaznene mjere protiv njih, uključujući i zabranu dolaska na stadion”, poručili su iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnji incident u Parizu naišao je na osudu čelnika Međunarodne (FIFA) i Europske (UEFA) nogometne federacije, francuskih političara i brojnih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.