Britanski vozač Elfyn Evan poveo na Britanskom reliju

Foto: fah

Britanski vozač Elfyn Evans u Ford Fiesti vodi nakon drugog dana Britanskog relija, 12. i pretposljednje utrke Svjetskog prvenstva koja se vozi u okolici velškoga gradića Deesidea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evans se najbolje snašao po kišnim uvjetima u petak i vodi s 24.6 sekundi prednosti ispred Estonca Otta Taenaka, dok je trećeplasirani Francuz Sebastien Ogier, koji vodi u ukupnom poretku s 198 bodova ispred Taenaka (161) i Belgijanca Thierrya Neuvillea (160), koji je trenutno četvrti u Britaniji. Ogier je aktualni svjetski prvak, a ako slavi u Walesu postat će i matematički će osigurati svoj peti naslov.

Nakon Britanskoj relija ostaje još samo zadnja utrka sezone u Australiji.

1. Elfyn Evans-Daniel Barritt (VBR/Ford Fiesta) 1h09:20.9

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ott Tänak-Martin Järveoja (EST/Ford Fiesta) à 24.6

3. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (FRA/Ford Fiesta) 26.8

4. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (BEL/Hyundai i20) 37.1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (FIN/Toyota Yaris) 41.9

6. Kris Meeke-Paul Nagle (VBR-IRL/Citroën C3) 42.0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.