Brojni navijači Hajduka nadaju se da ‘euforija koja trese Split’ neće potrajati tek do listopada

Foto: Hajduk.hr

Nogometaši Hajduka večeras od 21 sat kreću u svoju europsku avanturu protiv Tobola iz Kazahstana. Radi se o susretu novog natjecanja koji je uspostavila UEFA, odnosno Konferecijske lige, a Torcida je jedva dočekala trenutak prve natjecateljske utakmice u 2021. godini na koju će moći otići, doduše uz poštivanje tzv. epidemioloških mjera. Dio medija piše o ”euforiji” koja ”trese Split”, iako Hajduk nije baš idealno startao u novu prvenstvenu sezonu s obzirom na remi protiv Lokomotive, no ipak su bolje krenuli od Dinama, koji je na Maksimiru iznenađujuće ppražen od Slaven Belupa. Kako bilo, Hajduk bi protiv Tobola trebao biti favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euforija u Splitu prisutna je ponajprije zbog ostanka u klubu najboljeg igrača Marka Livaje, ali i dolaska iz Benfice Filipa Krovinovića. Navijači očekuju da bi napokon, zahvaljujući ponajprije spomenutom dvojcu, njihov klub mogao koliko toliko ravnopravno voditi bitku za naslov prvaka Hrvatske s Dinamom, a i u Europi očekuju bolji rezultat nego prethodnih godina. Teško da mogu biti lošiji nego prošle sezone u europskim kupovima. Na svom stadionu Hajduk pred svojim navijačima nije igrao dvije godine europsku utakmicu, tri je godine prošlo od kada su posljednji puta pobijedili u jednom internacionalnom natjecanju na svom Poljudu. Torcida bi večeras mogla napraviti vrlo dobar ugođaj, a brojni se simpatizeri prvog prvaka Hrvatske nadaju da takva euforije kakva je sada u Splitu neće trajati samo do listopada, kako je to, inače, bio slučaj posljednjih desetak i više godina. Hrvatskom nogometu kao ribama voda treba jaki Hajduk.

Izgledni sastav Hajduka večeras (21 sat) protiv momčadi iz Kazahstana mogao ni izgledati ovako:

Kalinić, Lovrencscis, Vušković, Elez, Čolina, Vuković, Livaja, Krovinović, Sahiti, Mlakar, Jairo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.