Brončana braća Fantela: ‘Malo je falilo i za zlato’

Foto: snimka zaslona

Medalja brončanog sjaja s braćom Fantela stigla je u Zadar. Ovo je njihova druga zajednička velika medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvenstvo je bilo odlično, bilo je zanimljivo. Od šest dana jedrenja četiri smo odjedrili, 12 plovova, malo je falilo i za zlato, ali nećemo gledati medalji u zube, veseli i sretni smo se vratili kući, rekao je Šime Fantela za HRT.

A bilo je dramatično. U subotu u devetom plovu Fantele su stvorili veliku prednost, no natjecanje je zbog problematičnih uvjeta prekinuto. Prilikom ponavljanja plova u nedjelju, braća su diskvalificirana zbog preuranjenog starta. Iako su pali na sedmo mjesto, uspjeli su naposljetku izboriti medalju.

– Naša prvenstva su duga, šest dana se jedri, po tri plova svaki dan tako da možeš ući odlično u regatu, biti vodeći 3, 4 dana i jedan dan te može koštati da završiš deseti. Tako da nema nikakvog opuštanja, od početka do kraja moraš biti fokusiran i jedriti najbolje što znaš, kaže Mihovil Fantela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tek tri godine jedre zajedno, braća su u kratko vrijeme osvojila dvije velike medalje. Nakon kratkog odmora kreću za Portugal na pripreme za Olimpijske igre u Tokiju 2021., u potrazi za oceanskim uvjetima.

– A Portugal odgovara najviše tome, uz same uvjete na moru, flota će nam biti tamo, opet će se preseliti naša karavana 49era u Portugal, rekao je Šime Fantela.

Zapažen rezultat u Austriji je ostvarila i hrvatska ženska ekipa. Enia Ninčević i Michaela de Micheli Vitturi osvojile su osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.