Šime Fantela nakon velikog uspjeha za Hrvatsku: Ovo nisam mogao ni sanjati

Foto: fah

Ovo je ludo, osvojiti naslov svjetskog prvaka u drugoj sezoni nisam mogao ni sanjati. Znali smo da smo dobri, ali ovo je čudesno, kazao je hrvatski jedriličar Šime Fantela koji je s bratom Mihovilom u Aarhusu osvojio naslov svjetskih prvaka u klasi 49er.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Fantela su taktički savršeno odjedrili plov za odličja u najbržoj olimpijskoj kladi jednotrupaca, iako su imali veliku prednost uoči zadnje regate nisu se fokuisrali na pratitelje, jednostavno su ostavili iza sebe obje njemačke posade Tima Fischera i Fabiana Grafa te Erika Heila i Thomasa Ploessela i suvereno uzeli zlato. Šime i Mihovil Fantela ciljem su u plovu za odličja prošli peti, a Nijemci na začelju flote, s tim da su to iskoristili Francuzi Francuzi Frei i Delpech, koji su uzeli srebro Fischer i Graf su osvojili broncu, a Heil i Ploessel ostali su bez postolja. .

Olimpijski i svjetski prvak Šime Fantela upisao se tako i u povijest jer je vrlo malo jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama. Među njima su Brazilac Robert Scheidt, Britanci Ben Ainslie i Ian Percy, Šveđanin Frederik Loof, a u subotu im se pridružio i Šime Fantela.

“Čudesno jedrenje s bratom, nakon prijelaza iz 470 ovako osvojiti naslov svjetskog prvaka u drugoj sezoni nisam ni sanjati mogao. Znali smo da smo dobri, da možemo napraviti dobar rezultat ako budu naši uvjeti. Iskoristili smo maksimalno što nam se ponudilo, nismo posustali ni jučer po jakom vjetru koji zasad još ne poznamo dobro. Ovo je ludo! Htjeli smo Tokio i normu za Olimpijske igre, a idemo kući sa zlatom”, kazao je Šime Fantela, dok je brat Mihovič došao do prvog odličja na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvo, pa zlato, a sada se nadam da ćemo tako nastaviti. Šime mi je rekao da moramo provesti 10 000 sati u brodu da bi osvojili olimpijsku medalju”, kazao je Mihovil.

Šime Fantela ima naslove svjetskog kadetskog prvaka u Optimistu, nekoliko naslova svjetskog juniorskog prvaka u 470, tri naslova svjetskog seniorskog prvaka u olimpijskim disciplinama (dva u 470 i jedan u 49eru) i olimpijsko zlato u 470 sa Igorom Marenićem.

Zadrani su napravili sjajan uspjeh u Aarhusu, u kome je počelo vrliko nevrijeme pa se može dogoditi da podjela medalja odgodi za nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.