Bruno Marić o napadu na Mamića: Ovdje se radi o klasičnom terorizmu!

Foto: fah

Nogometni sudac Bruno Marić bio je žrtva napada u jednom restoranu u Stobreču, slično kao Zdravko Mamić prije nekoliko dana u Bolu na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje se radi o klasičnom terorizmu! Udariti čovjeka kukavički s leđa u glavu je dno dna. Apsolutno se radi o činu koji se može izjednačiti s terorizmom. Mogao je Mamić udariti glavom o beton, o rub broda, danas ne bi bio živ. A sud kaže da je to – prekršaj!? Dok država i društvo ne stanu na kraj ovakvim ljudima, poput ovog kukavnog smrada koji napada s leđa, neće se nikad razriješiti problem ovakvih događaja. Znači, ako se u bilo kojem segmentu društva pojavi neka osoba koja nekom ne odgovara, može se krenuti u napad, udarati… Može vas netko ako mu se ne sviđate napasti dok šećete s djecom, udarati toljagom po glavi dok ručate u restoranu”, kaže on za Sportske novosti.

“A kad još vidim da se sve to u nekim medijima i opravdava, ne mogu vjerovati. Koja se poruka šalje? Dođite dragi turisti na hrvatsku obalu, na najljepši otok Hrvatske, ali budite dobri, jer ako okrenete leđa, a nekom se ne sviđate, dobit ćete šakom u glavu. A taj koji vas je pogodio šakom i nanio ozljede, bit će kažnjen prekršajem, a na svom otoku postat će narodni heroj! Bit će mu plaćeni sudski troškovi, vjerojatno će moći ručati besplatno u svim restoranima i zaradit će više novaca nego što je ikad zaradio u životu!”, poručuje.

Podsjetimo, pripadnici Torcide su transparentima i uzvicima slali poruku nogometnom sucu, čak i nakon brutalnog napada. Sjetimo se primitivnih urlika “Mariću Srbine čakija ti ne gine!” Hajduk je zbog takvog ponašanja i kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.