Bryant primljen u Kuću slavnih, emotivan govor supruge

Foto: snimka zaslona

U Connecticutu u Naismith Memorialu održana je ceremonija prijema klase 2020. u košarkašku Kuću slavnih, a sve je proteklo u znaku preminulog Kobea Bryanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni NBA košarkaš primljen je u odabrano društvo 16 mjeseci nakon smrti u helikopterskoj nesreći te je tom prilikom njegova udovica Vanessa Bryant održala dirljiv govor. Izašla je na binu u pratnji legendarnog Michael Jordan, a zatim govorila o svom odnosu s Bryantom, kao i o njegovim osobinama na košarkaškom terenu i van njega. Publika je govor popratila uz skandiranje “Kobe, Kobe!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vjerujem da se sada smije u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Više neće biti takvog kakav je bio Kobe. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života, rekla je Vanessa Bryant pa dodala: – Kobeova osobna statistika govori sve sama za sebe, on je bio na drugoj razini. Nikada nije išao prečacima u košarci. Dao je cijelog sebe toj igri. Uspio si, sada si u Kući slavnih. Ti si pravi šampion. Nisi samo MVP, ti si velikan košarke. Tako se ponosim tobom. Voljet ću te uvijek i zauvijek, Kobe Bean Bryant.

Bryant je pet puta osvajao naslov prvaka NBA, 18 puta je biran u NBA All-Star momčad i bio je proglašen MVP-jem u sezoni 2007./08.

U istoj klasi u Kuću slavnih primljeni su Tim Duncan i Kevin Garnett.

Duncan je pet puta osvajao naslov NBA prvaka i cijelu svoju 19-godišnju karijeri proveo u dresu San Antonio Spursa gdje je sada pomoćni trener. Garnett je najveći dio svoje 21-godišnje karijere proveo u Minnesota Timberwolvesima i Boston Celticsima. U All Star momčad biran je 15 puta , a s Celticsima je osvojio naslov prvaka 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Velika je čast ući u Kuću slavnih s tobom i Bryantom, rekao je Garnett obraćajući se Duncanu.

Uz njih trojicu u Kuću slavnih primljeni su još igrač i trener Rudy Tomjanovich, trener muških college momčadi Eddie Sutton, trenerice ženskih college ekipa Kim Mulkey i Barbara Stevens, košarkašica Tamika Catchings i NBA dužnosnik Philip Baumann, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.