Završena istraga: Konačno poznat uzrok pada Bryantovog helikoptera

Foto: Keith Allison/wikipedia

Objavljen je službeni dokument o padu helikoptera u kojem je poginuo Kobe Bryant zajedno s ukupno devet osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještaj ima čak 600 stranica, a u njemu je navedeno da krivnju za nesreću snosi – pilot. Naime, uletio je u oblake, iako je to zakonom zabranjeno. Izgubio je orijentaciju neposredno uoči sudara s obližnjom planinom.

Utvrđeno je kako nije bilo nikakvih mehaničkih kvarova koji su mogli utjecati na let helikoptera. Helikopter je imao uređaj za skeniranje tla i određivanje udaljenosti od tla, da mu to ne bi ništa pomoglo, obzirom na tijek nesreće.

“Pilot nije znao kojim putem je krenuo. Brdoviti teren u kombinaciji s dezorijentacijom pilota u oblacima bio je ključni faktor koji je doveo do nesreće”, rekao je Robert Sumwalt, glavni istražitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, osim Kobea i njegove 13-godišnje kćeri Gianne, poginuli su suigračica Alyssa iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te njeni roditelji John i Keri Altobelli .Među poginulima je i Christina Mauser, košarkaška trenerica te mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.