Budimir iz Mallorce: ‘Veseli me da se sport vraća’

Foto: snimka zaslona

Nakon dva mjeseca pauze, nogometni klubovi u Španjolskoj vraćaju se treniranju. Svi klubovi La Lige testirali su svoje igrače, a među njima je i Hrvat Ante Budimir koji igra u redovima Mallorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 49 dana u kućnoj izolaciji Ante Budimir napokon trenira sa svojom Mallorcom. I to u posebnim uvjetima.

– Moramo imati razdvojeno treninge, u malim grupama na različitim terenima, uvijek moraju biti iste grupe, svatko ima svoju loptu, nema dodavanja između nas, nema nikakvih sastanaka, kaže Budimir za HRT te priča o testiranju.

– Klasični bris grla i nosa, vađenje krvi, ništa posebno i nije tako bolno. Za dva dana smo dobili rezultate, priča Ante Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je objavljeno da je pet igrača pozitivno, u Mallorci su svi zdravi. Datum povratka u natjecanje još nije određen, iako je predsjednik La Lige Javier Tebas rekao da će to vjerojatno biti 12. lipnja.

– Nemamo određen datum. Nismo dobili konkretnu obavijest o tome. Sigurno je da ćemo, ako je to sredina lipnja, imati dovoljno vremena za pripremu, kaže Budimir.

Hrvatski napadač ove je sezone postigao devet pogodaka u dresu Mallorce i jedva čeka povratak na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naravno da me veseli ako se sport vraća, imam osjećaj da se onda i druge stvari u našim životima vraćaju u normalu, izjavio je Ante Budimir.

Mallorca je nakon 27 kola u zoni ispadanja na 18. mjestu, s bodom manje od 17. Celte Vigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.