Bundesliga kreće već u svibnju, Andrej Kramarić poručio: ”Meni je najvažnije da se oporavim, ova sezona nije bila dobra”

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih napadača, nogometaš koji je Vatrene odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Andrej Kramarić, ove je sezone odigrao 14 utakmica u Bundesligi za Hoffenheim te zabio sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, da nije bilo ozljeda učinak hrvatskog golgetera bio bi nesumnjivo puno bolji. Andrej je zbog operacije desnog koljena propustio sam početak sezone.

”Nikad u karijeri nisam imao ovoliko pehova s ozljedama. Ovu sezonu želim nekako privesti kraju i što prije je zaboraviti”, kazao je na početku razgovora za portal 24 sata napadač Hoffenheima.

Kramarić, kako smo već spomenuli, nije igrao u prvih sedam kola zbog operacije koljena, zbog čega je prvu utakmicu odigrao tek u listopadu protiv Schalkea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mučilo me jako to desno koljeno, riješio sam taj problem operacijom, a onda par mjeseci kasnije opet novi problemi. Moji suigrači treniraju već nekoliko dana, a ja sam posljednjih mjesec dana na terapijama u prosjeku tri-četiri sata dnevno. Sad me boli lijevo koljeno i desni gležanj. Dakle, imam dva problema. Da se riješi jedan problem, onda ne bih mogao trenirati i igrati zbog drugog. Nije to toliko velika bol. Primjerice, u gležnju osjećam zatezanje, a to mi jako smeta. Valjda se i s koljenom i gležnjem mora dogoditi neki klik da sve sjedne na svoje mjesto”, rekao je Andrej Kramarić.

Hrvatskom nogometašu je, što je posve normalno, zdravlje u ovom trenutku najvažnije, iako bi Bundesliga trebala krenuti već početkom svibnja…

Suigrači treniraju u šest grupa po četiri. U različitim terminima. Da međusobno nemaju kontakta. Zasad u klubu nitko nije zaražen. Ja obavim svoje terapije i onda idem doma. Stanje je ovdje slično kao u Hrvatskoj što se tiče odredbi, ali oni su tek nedavno uveli da onaj tko dolazi ili se vraća u Njemačku, treba ići u izolaciju”, poručio je hrvatski napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko nogometno prvenstvo odgođeno je za godinu dana, za Andreja je to dobra vijest jer sada ionako nije potpuno spreman, a pitanje je bi li bio spreman da se Euro igra u predviđenom terminu, već za dva mjeseca. Malo vjerojatno…

”Jedino je logično bilo da se Euro odgodi. To sam zbog svega što se događalo i očekivao. Meni je najvažnije da se oporavim. Ova sezona mi nije bila dobra zbog ozljeda, a i sve je čudno zbog ovoga oko korona virusa. Baš čudna sezona. Bundesliga će se vjerujem nastaviti, a nadam se da ću i ja biti spreman za još poneki nastup do kraja sezone…”

Kako smo već spomenuli Bundesliga bi se trebala nastaviti početkom svibnja, no, najprije bez gledatelja. Nijemci smatraju kako će za mjesec dana stanje glede pandemije koronavirusa biti puno bolje. Slične nade gaje i u nekim drugim državama, u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj.  No, ako se netko od igrača zarazi koronavirusom kad krenu natjecanja cijela bi momčad morala u karantenu. Kako u tom slučaju nastaviti natjecanje dalje? Stoga ne treba čuditi ako se Bundesliga pokrene tek u lipnju, možda i nešto kasnije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji dio medija koji zagovaraju ideju da se sva natjecanja prekinu za ovu sezonu, da se zapravo sve prekine, ljudi zavuku u kuće i po mogućnosti klikaju na njihove portale, no, takve medije, iako njihove glavne urednike na konzultacije i poduku primaju premijeri, nitko neće previše pitati. Što primjerice ako se u nekoj redakciji zarazi novinar, da li bi u tom slučaju cijela redakcija morala u karantenu i kakav bi to gubitak bio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.