Bundesligaš prekinuo ugovor s igračem zbog stava o Izraelu i Hamasu

Foto: fah

Njemački nogometni prvoligaš Mainz 05 raskinuo je ugovor s igračem Anwarom El Ghazijem nakon napadačevih objava na društvenim mrežama u kojima je iznosio svoj stav o sukobu Izraela i Hamasa, objavio je klub u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj stav ostaje isti kao što je bio kad je ovo počelo”, napisao je El Ghazi.

“Ja sam protiv rata i nasilja. Ja sam protiv ubijanja svih nevinih civila. Ja sam protiv svih oblika diskriminacije. Ja sam protiv islamofobije. Ja sam protiv antisemitizma. Ja sam protiv genocida. Ja sam protiv apartheida. Ja sam protiv okupacije. Ja sam protiv ugnjetavanja”, dodao je.

“Zauzimam se za ono što je ispravno, čak i ako to znači da sam jedini. Gubitak mojih sredstava za život je ništa u usporedbi s paklom koji se spušta na nedužne i ranjive u Gazi. Nikada ne može biti nikakvog opravdanja za ubojstvo više od 3500 djece u Gazi u posljednja tri tjedna…”, objavio je El Ghazi na Instagramu u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anwar El Ghazi (@elghazi21)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna”

U objavi zbog koje je raskinut ugovor napisao je: “Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna”

Poruka je to kojom se aludira kako bi se Palestina trebala prostirati od rijeke Jordan do Sredozemnog mora, što bi značilo da Izrael više ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.