Čačić: Svi zajedno moramo biti uz reprezentaciju, vrijeme je da nadmašimo Vatrene

Zagreb, 09.10.2015 - Tiskovna konferencija izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Èaèiæa i kapetana Darija Srne pred sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo izmeðu Hrvatske i Bugarske. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Euro u Francuskoj. Ovu situaciju komentirao je i izbornik Ante Čačić koji sreću nije skrivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Idemo na deveto veliko natjecanje, to pripada nogometašima, savezu, Niki Kovaču i svima koji su bili svjedoci ovog uspjeha. Zasluženo smo među dvije ekipe u grupi, samo jednom je Hrvatska posrnula. U svlačionici su svi u zagrljaju, pjeva se Lijepa li si… Svi smo ponosni i vraćamo se svojoj kući. Vrijeme je da se svi uhvatimo za isti štap. Vapimo da ljudi koji se bave nogometom zajedno s političarima naprave jedan pošteni stadion”, rekao je Čačić.

Komentirao je i samu igru: “Momčad je bila koncentrirana svih 90 minuta i to se vidjelo. Jest da su nam dva ili tri puta Maltežani umalo pobjegli, ali kontrolirali smo susret, znali smo što želimo i više nego zasluženo pobijedili”.

“Imali smo ta dva posrtaja, ali svi sad govore da djelujemo brže i poletnike, igramo okomitije i konkretnije. Naravno, prostora za napredak još ima i vjerujem da ćemo se do Eura uigrati. A što na Euru? Već sam rekao da će ova generacija izaći iz sjene Vatrenih i to sam mislio, vrijeme je da ih nadskočimo”, nije mogao ne komentirati dva loša susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je komentirao i navijače: “Ma vrijeme je da se svi primimo za isti štap, nema smisla biti razjedinjen jer spremni smo za velike stvari, ovo je ipak reprezentacija svih nas.”

Srna: Igrači su heroji!

“Teško je bilo proživljavati ovih mjesec dana. Od Azerbajdžana do Norveške. Danas su heroji igrači Hrvatske koji su branili boje svoje države i zasluženo izborili Euro”, rekao je Darijo Srna za HTV nakon utakmice, te je dodao: “Vidjeli ste i sami. Panika, adrenalin. Bojali smo se da ćemo dobiti gol u zadnjih 10 minuta. Hvala i bivšem izborniku Niki Kovaču i njegovom stožeru. Najviše zahvaljujem vjernim navijačima koji su bili uz nas cijelo vrijeme”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić: Zahvalit ću dečkima u Interu

“Bilo je teško. Dobro smo krenuli, šteta što odmah nismo zabili dva, tri gola. Svi znaju igrati, Maltežani su se borili do zadnje minute. Malo je bila panika zadnjih 10 minuta, ali dobro je završilo”, rekao je Ivan Perišić koji je zabio jedini gol na Malti, te je dodao: “Hvala Italiji na pomoći. Sami smo se doveli u tu situaciju da ne odlučujemo sami o sebi. Sutra ću dečkima u Interu osobno zahvaliti. Probali smo se isključiti iz utakmice u Rimu. Znali smo da će se Malta truditi kako bi ostavila dobar dojam. Nadam se da ćemo ubuduće igrati pred navijačima i naći neki zajednički jezik, da svi budemo zajedno kad igra Hrvatska.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.