Čačić zadovoljan uspjesima hrvatskih nogometaša: Učinit ćemo sve za uspjeh na Islandu

Foto: fah

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za šest dana u Reykjaviku protiv Islanda čeka jedna od ključnih utakmica kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji, a na zagrebačkom okupljanju prije odlaska u Sv. Martin na Muri, izbornik Ante Čačić izrazio je uvjerenje da će njegova momčad u tom dvoboju učiniti sve za uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 23 pozvanih igrača za ovaj dvoboj, u ponedjeljak ujutro u zagrebačkom hotelu As nisu se pojavili novi i stari europski klupski prvaci iz Real Madrida Luka Modrić i Mateo Kovačić te poraženi finalist i strijelac jedinog pogotka za Juventus Mario Mandžukić, a izostao je Ivan Rakitić koji će zbog ozljede propustiti dvoboj s Islandom.

Dokapetanu reprezentacije je dijagnosticirana akutna upala u području prepona pa su liječnici Barcelone, u dogovoru s liječnicima reprezentacije, odlučili da Rakitić mora u potpunosti zaliječiti problem kako bi se izbjegao bilo kakav rizik od pogoršanja stanja ili ponovnog pojavljivanja ozljede.

Kapetan Luka Modrić, Mateo Kovačić i Mario Mandžukić trebali bi se suigračima pridružiti tijekom poslijepodneva u Sv. Martinu na Muri, kamo je ostatak reprezentacije otišao u ponedjeljak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone, tako i proteklih sezona. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji”, izjavio je izbornik Ante Čačić uoči odlaska u Sv. Martin na Muri, gdje će se reprezentacija pripremati do četvrtka, u petak će trenirati na Maksimiru, u subotu otputovati na Island, a u nedjelju (20.45 sati) pokušati izboriti pozitivan rezultat u Reykjaviku.

“Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent. Tu nam je uvijek bilo dobro ozračje, a nadam se da će opet mnogi navijači doći na otvoreni trening”, rekao je izbornik.

Hrvatska je vodeća momčad kvalifikacijske skupine I sa 13 bodova iz pet utakmica, a Island je na drugom mjestu sa 10 bodova. Islanđani su jedini poraz u ovom kvalifikacijskom ciklusu doživjeli na gostovanju u Zagrebu, gdje je Hrvatska slavila sa 2-0, a oba pogotka postigao je Marcelo Brozović. U Reykjaviku su do sada gostovali Finska (3-2) i Turska (2-0), a domaća reprezentacija slavila je u oba dvoboja. Islanđani su slavili i kao gosti protiv Kosova (1-2), a odnijeli su i veliki bod s gostovanja u Ukrajini (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskoj reprezentaciji uvijek vlada dobro ozračje pa je tako i uoči gostovanja na Islandu, a naši su nogometaši dobili dodatnu dozu samopouzdanja pobjedom u Los Angelesu nad Meksikom (2-1) u prijateljskom dvoboju, u kojem je Hrvatska nastupila znatno oslabljena i u kombiniranom sastavu.

“Utakmica je poslužila svrsi. Imali smo šansu dati minutažu igračima koji manje sudjeluju u reprezentaciji, zajedno s Čopom, Kalinićem i Jedvajem, koji se prilagodio na ulogu desnog braniča, ono što ga čeka na Islandu”, istaknuo je Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.