Cagliari posudio hrvatskog nogometaša Marka Pajača Genoi

Foto: fah

Hrvatski nogometaš Marko Pajač novo je pojačanje talijanskog prvoligaša Genoe, na koju dolazi na posudbu iz Cagliarija, nakon što je posljednju polusezonu također proveo na posudbi u bivšem članu Serie A Empoliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genoa je odlučila angažirati 26-godišnjeg lijevog bočnog na inzistiranje novog trenera Aurelia Andreazzolija i sportskog direktora Stefana Capozzuce, koji su imali iskustva s Pajačem. Andreazzoli mu je bio trener prošle sezone u Empoliju, a Capozzuca je bio sportski direktor Cagliarija kad je Pajač stigao u klub s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine.

“Činjenica da su njih dvojica u klubu je značajno utjecala na moj izbor i sretan sam što sam s obojicom već surađivao”, izjavio je Pajač u petak prije liječničkog pregleda u Genovi.

Pajač će se za poziciju na lijevom boku boriti s 32-godišnjim kapetanom momčadi Domenicom Criscitom i 24-godišnjim Antoniom Barrecom, posuđenim od Monaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem da imamo snažnu momčad i nadam se da ću dati svoj doprinos dobrim rezultatima”, rekao je Pajač koji će se novim suigračima pridružiti za nekoliko dana.

Genoa je s Cagliarijem dogovorila jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa Pajačevog ugovora.

Pajač je bivši mladi reprezentativac Hrvatske, a prošle godine je odigrao tri utakmice u Serie A za Cagliari, prije nego što je u zimskom prijelaznom roku stigao na posudbu u Empoli, za koji je u 10 nastupa postigao dva pogotka i imao jednu asistenciju. No, ni to nije bilo dovoljno da se momčad zadrži u elitnom razredu talijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pajač je u Cagliariju od 2016. godine, a dvije je sezone proveo u Serie B, na posudbama u Beneventu i Perugiji. Karijeru je započeo u Vartesku, a prije odlaska u inozemstvo igrao je još za Lokomotivu i Sesvete. Prije dolaska u Cagliari igrao je u mađarskom Videotonu i slovenskom Celju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.