Ćaleta-Car: ‘Protiv Španjolaca ćemo biti kompaktniji’

Foto: HNS

Duje Ćaleta-Car figurira u odsutnosti “požutjelog” Dejana Lovrena figurira kao prva stoperska alternativa Vatrenih pred utakmicu osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje je u svakom slučaju jedan od pozvanijih komentirati igru hrvatske obrane.

“Sigurno može bolje u obrani, ima prostora za napredak. Bilo je dobrih i loših stvari, mislim da smo mogli bolje odraditi posao, primili smo jeftine golove. Vidjet ćemo kako protiv Španjolske, uvježbavamo neke stvari. Nadam se da će sad biti bolje i da ćemo napokon zadržati nulu i imati “clean sheet”.”, ističe Duje i ukazuje na prekide, koji su u posljednje vrijeme postali jako hrvatsko oružje.

“Imali smo dvije dobre prilike iz ubačaja iz kuta koje smo vježbali na treningu, izbornik i stožer drže do toga. S tim kombinacijama možeš protivniku zadati puno problema. Visinu i snagu imamo, nadam se da možemo iskoristiti i taj segment naše igre.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra španjolske momčadi rasla je kako je odmicalo prvenstvo, poslije remija protiv Poljske i Švedske u dvoboju sa Slovacima na površinu je isplivala njihova neprijeporna kvaliteta.

“Svaki dan imamo sastanak o Španjolcima, dostupni su nam svi detalji, u čemu su dobri, u čemu su loši. Španjolci vole posjed, znamo da već godinama svoju igru baziraju na tome. Imali su poteškoća u prve dvije utakmice, i oni imaju problema kad ne krene sve dobro, pogotovo u prvih pola sata. Imamo igrače koji im se mogu nametnuti kroz posjed, to im ne odgovara i to nisu doživjeli kroz ove tri utakmice da im netko uzme loptu. I taj presing prema naprijed, to je segment koji ne vole.”

Ivica Olić ponovno je dio stožera Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Olić je s nama od Rusije. I kao igrač i kao trener, bio je tu za nas mlađe. Šteta što se nije zadržao u CSKA-u, šteta što njegova karijera u Rusiji nije potrajala malo duže. Drago nam je što je opet s nama, njegovi savjeti, kao i od Čarlija, pomažu nam i nadam se da će nam biti od koristi.”

Što je Hrvatskoj nedostajalo na početku Eura?

“Protiv Engleske i Češke bio sam na tribini odakle se vidjelo da nam je nedostajalo homogenosti i kompaktnosti. Stajali smo preširoko, bilo je dosta prostora između linija. Protiv Škotske je bilo bolje. U utakmici protiv Španjolaca moramo biti kao jedno, kad se branimo i kad napadamo. Ako se raširimo i ostavimo dosta prostora, sigurno će nam ulaziti u međuprostore. Samo to čekaju. To je jedna od stavki na koju moramo paziti. To nam je i izbornik sugerirao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska reprezentacija doživjela je velike promjene u igračkom kadru.

“Španjolska se dosta promijenila, od Xavija i Inieste kad su znali napamet tko što radi. Došlo je dosta mlađih igrača, Španjolci nemaju veliku zvijezdu, riječ je o klasnim igračima, ali su svi tu negdje. Ne bih nikoga isticao, gledao sam Morena protiv Dinama, tu je Morata, sviđa mi se Pedri. Svi su top igrači, vidjeli smo klupu koju imaju. Moramo se koncentrirati na sve njih.”

Za razliku od utakmica na Wembleyju i Hampden Parku, Vatreni će na Parken stadionu konačno imati veliku podršku svojih navijača.

“U prve tri utakmice bilo je malo naših navijača, drago nam je da u Kopenhagen dolaze u puno većem broju. rasprodane su skoro sve ulaznice, radujemo se što će biti s nama. Bilo je vrijeme nakon svega. Napokon da se vraća nogomet kakav svi volimo, nadam se da će nam navijači pomoći da prođemo ovu stepenicu, najtežu do sada. Utakmica protiv Španjolske bit će jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. Osmina finala Eura, nikad nismo bili u situaciji da igramo takvu utakmicu protiv Španjolske. Uz Englesku, ovo je jedna od najvažnijih utakmica moje karijere.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede nad Španjolskom, Hrvatska će četvrtfinale igrati u Sankt Peterburgu, pedesetak kilometara udaljenom od Šumske rapsodije, kampa u kojem su Vatreni boravili tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Volio bih se vratiti u Šumsku rapsodiju. Sklopili smo tamo neka prijateljstva, bilo bi se lijepo vratiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.