CAS o kazni: Šimunić je jasno i nedvosmisleno koristio ustaški pozdrav

Nakon što je odbio žalbu Josipu Šimuniću za ukidanjem kazne od 10 utakmica neigranja, Sportski arbitraži sud u Lausanni iznio je detalje i obrazložio odluku u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“CAS odbija žalbu Josipa Šimunića te potvrđuje kaznu koju mu je izrekla Fifa. Šimuniću ostaje suspenzija od 10 službenih utakmica, prva od kojih će biti na Svjetskom prvenstvu 2014. Ostaje na snazi i zabrana ulaska na stadione tih 10 utakmica te novčana kazna 30.000 švicarskih franaka. Stranke su saslušane 8. svibnja 2014, a CAS-ovi suci jednoglasno su odbacili igračeve argumente i odbili njegovu žalbu.

Potvrdili su kako se izraz koji je Šimunić koristio jasno i nedvosmisleno odnosi na uzvik koji su koristile ustaše i kao takav mora biti kažnjen u skladu s člankom 58. paragrafom 1 Fifina Disciplinskog kodeksa.”

Ovakav ishod u konačnici znači i vjerojatni oproštaj Josipa Šimunića od hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se i Fifa koja je dala podršku CAS povodom odluke o Šimunićevoj kazni.

Fifa smatra kako CAS ovom odlukom daje jasnu i snažnu potporu naporima Fife u suzbijanju rasizma u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.