Casillas o svom sukobu s Mourinhom: ‘Jedan trener to ne smije raditi’

Foto: fah

Jedan od najboljih vratara svijeta svih vremena, Iker Casillas, ljetos je odlučio završiti dugu i uspješnu karijeru, s obzirom kako je uspješni igrački put završio tako je očito odlučio reći i nekoliko riječi o tome zašto je u ljeto 2015. morao napustiti Real Madrid, klub u kojim je ponikao i za koji je debitirao davne 1999. godine. Mnogi su, naravno, bili uvjereni da će Casillas u Realu završiti igračku karijeru, što je bilo i normalno za očekivati, no 2015. odlučio se na odlazak u Porto, definitivno je to iznenadilo nogometni svijet. Casillas u Realu navodno više nije bio sretan, a razlog je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je za ovog vrsnog golmana krenulo nizbrdo kada je kontroverzni Portugalac Jose Mourinho izabran za trenera Kraljevskog kluba 2010. godine. Dolaskom Mourinha navijači su očekivali da će zaustaviti dominaciju Barcelone te na vrh španjolskog prvenstva vratiti Real. Mourinho s Realom nije imao baš najbolje rezultate, a od Barcelone je u prvom El Clasicu doživio težak poraz (0:5) te je već tada počeo gubiti konce. Zbog svega što se događalo najviše je pogođen bio upravo Casillas jer je njega Mourinho počeo kriviti za neke stvari za koje objektivno golman i ne može biti kriv.

“Nevjerojatno je koliko je bilo tenzija u El Clasicu tih godina. Barcelona je dominirala i mi smo ih htjeli zaustaviti na sve načine. Ipak, bilo je stvari u kojima smo pretjerali, a posebno mi je zasmetalo kada je Mourinho bocnuo u oko Tita Vilanovu jer to nisu stvari koje treneri trebaju raditi”, rekao je na početku Casillas te je nastavio.

“Kasnije smo igrali protiv Levantea nakon El Clasica i tada smo prestali komunicirati. Bili smo sami u svlačionici i on mi je govorio kako trebam biti više otvoren i iskren. Rekao sam mu da nije profesionalno da jedan trener bocne u oko drugog. On se naljutio, a netko iz PR službe kluba nas je smirivao i bilo mu je krivo što sam mu to rekao, ali takve stvari su zaista ružne i jedan trener to ne smije raditi. U sezoni 2012/13. odnosi su se pogoršali. Loše smo igrali, a on mi je stalno govorio da nisam u pravoj formi što je bila istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako je sve počelo oko Nove godine kada su rečene neke stvari. Zašto se nisam branio? Pa, što sam trebao pretvoriti sve u cirkus? Možda sam trebao osobno s njim razgovarati i pitati u čemu je problem. Ali, onda me optužio da sam ‘krtica’ i da novinarima govorim što se događa u svlačionici  a što nije bila istina. Tada smo prestali razgovarati i postao sam žrtva jer sam šutio i nisam htio javno govoriti o tome. Jednog dana sam vidio navijače Reala i kada su mi oni počeli govoriti da sam kriv i izdajnik shvatio sam o čemu se radi. Eto, rekao sam konačno šta se događalo i ne sumnjam da će se i Jose oglasiti”, zaključio je Iker Casillas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.