Cavani: ‘Nadam se da ću moći igrati protiv Francuske, želja je nevjerojatna da se nastavi sa cijelom momčadi i da se bude na terenu’

Foto: fah

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez je u subotu, nakon utakmice osmine finala SP-a u kojoj je Urugvaj sa 2-1 pobijedio Portugal i plasirao se u četvrtfinale, pohvalio predanost svoje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razliku je donijela predanost igrača koju su pokazali na terenu, a mi tako gledamo na nogomet. Bilo je teško. Portugal je imao veći posjed lopte i bio je češće na našoj polovici. Napravili smo grešku koja je dovela do izjednačenja, ali smo u glavi bili jaki”, dodao je Tabarez ističući vrijednost “intenziteta, fokusa i taktičke intuicije” svoje momčadi.”Naš sljedeći suparnik je jaka momčad. Mislim da su jaka strana Francuske napadači Griezmann i Mbappe koji su nevjerojatno brzi i to će pokušati iskoristiti. Teško je ako se Francuzima ostavi prostora. Ali pokušat ćemo napraviti to što možemo i mislimo da možemo puno. Naši su igrači došli ovdje s idejom da će igrati sedam utakmica (do naslova) i vidjet ćemo možemo li to”.

Urugvaj, prvak svijeta 1930. i 1950., u četvrtfinalu igra protiv Francuske, koja je svladala Argentinu sa 4-3, u Nižnjem Novgorodu u petak 6. srpnja.

Tabarez je posebno osvrnuo na dvostrukog strijelca Edisona Cavanija, koji je napustio teren šepajući u 74. minuti, kazavši kako nije siguran da će napadač PSG-a biti spreman za ogled protiv Francuza. “Cavani je zadobio ozljedu i moramo vidjeti kako će se razvijati stvari, ali u ovom trenutku nije jasno koliko je ozbiljna ozljeda”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice Cavani je nakon utakmice izjavio da je osjetio stezanje u mišiću i da nije mogao nastaviti igrati.

“Nadam se da ću moći igrati protiv Francuske, želja je nevjerojatna da se nastavi sa cijelom momčadi i da se bude na terenu. Čestitam Francuzima što su se plasirali u četvrtfinale, ali sada moramo misliti na Urugvaj. Večeras smo najprije mislili na to što moramo napraviti da bismo išli dalje i mislim da smo dali sve od sebe”.

Luis Suarez smatra da u četvrtfinalu nitko nije favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni imaju puno mladih igrača, ali i igrača s iskustvom. No u četvrtfinalu ne postoji favorit. U 90 minuta, ili čak u 120, pobjeđuje onaj koji je bolji”, rekao je Luis Suarez o Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.