Čech priznao: Pauza zbog nereda hrvatskih huligana nam je pomogla

Foto: Fah

Iako neki mediji spominju hrvatske navijače u kontekstu prekida utakmice između Hrvatske i Češke, takve treba nazvati pravim imenom – provokatorima, ili “teroristima sporta”, kako ih je nazvao izbornik Ante Čačić. Čeka nas kazna Uefe, a stižu i reakcije iz češke nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavel Vrba, izbornik Češke, nakon utakmice je rekao: “Ne bih ovo nazvao čudom što smo izbjegli poraz protiv Hrvatske. U drugom poluvremenu, a pogotovo u završnici, moji igrači su dali sve od sebe, a oba gola su zabili, ako vi novinari niste primijetili, igrači koje sam uveo s klupe. Osvojili smo bod i sada sami odlučujemo o svojoj sudbini”.

Milan Škoda zabio je prvi gol Češke nakon ulaska s klupe: “Imao sam dobar osjećaj kada sam ušao u igru, Rošicki je uputio odličnu loptu, a ja sam skočio i lopta je srećom završila u mreži. Prekid nam je puno pomogao, Hrvati su bili malo šokirani. Sada znamo da možemo igrati dobro i nadam se pobjedi protiv Turske”.
Tomaš Necid zabio je iz jedanaesterca u posljednjim minutama utakmice: “Ja sam napadač i uvijek želim postići gol. Prihvatio sam odgovornost izvođenja penala mada je to bio moj prvi kontakt s loptom na utakmici. Zabio sam, osvojili smo bod i nada u osminu finala još postoji”.

Da sve bude još teže za Hrvatsku, golman češke reprezentacije Petr Čech priznao je kako su za osvojeni bod najzaslužniji provokatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram priznati, pauza zbog nereda hrvatskih huligana nam je pomogla,” rekao je golman češke reprezentacije Petr Čech.

“Kontrolirali su utakmicu, a nakon pauze su izgubili ritam i mi smo to iskoristili. Nakon povratka s pauze više nam nisu ozbiljnije zaprijetili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.