Cedevita u finalu Kupa Krešimira Ćosića

Košarkaši Cedevite prvi su finalisti završnice Kupa Krešimira Ćosića nakon što su u prvom polufinalnom susretu u vukovarskoj sportskoj dvorani “Borovo” pobijedili riječki Kvarner 2010 104-68 (18-18, 23-13, 31-19, 32-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je rutinski odradila posao protiv Kvarnera izborivši četvrto uzastopno finale. U odnosu na ABA-ligaše Cedevitu, Cibonu i Zadar, momčad Kvarnera 2010 je u Vukovar doputovala bez imperativa. Za riječki sastav je već sam plasman na završnicu Kupa najveći uspjeh. Riječki sastav je tek u prvoj četvrtini uspijevao parirati daleko jačem suparniku.

U preostale tri dionice momčad Jasmina Repeše je ubacila u brzinu više otklonivši sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Cedevita je na poluvremenu imala plus deset (41-31), u trećoj četvrtini je prednost porasla na 22 koša (72-50), a u posljednjih deset minuta na plus 36 razlike.

Cedevitu su do pobjede predvodili Luka Babić sa 24 koša, Nemanja Gordić, Stanko Barać i Miro Bilan su ubacili po 11, a Ivan Ramljak deset koševa. U riječkim redovima najefikasniji su bili Dino Cinac sa 15, Marjan Čakarun sa 11, te Siniša Štemberger i davor Konjević sa po 10 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita će četvrtu godinu uzastopce igrati u finalu Kupa, a do sada je slavila dva puta (2014., 2012).

U drugom polufinalnom susretu u 20:15 sati sastaju se Cibona i Zadar, a finale je u četvrtak u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.