Čeferin: Hrvatska je bila nesumnjivo bolja

uefa
Foto: fah

Rasplet kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru pratio je i prvi čovjek europskog nogometa Aleksander Čeferin čiji je mandat na čelu UEFA-e praćen raznim turbulencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gledao sam utakmicu (Hrvatska – Rusija), nije bila laka. Rusi su igrali bunker. Loš teren je gori za bolji tim, ali Rusi nisu imali druge mogućnosti nego igrati tako jer su tehnički slabija ekipa. Na kraju ste imali malo sreće, ali bili ste bolji nesumnjivo, rekao je Čeferin za HRT.

Na upit je li premalo mjesta za europske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu s obzirom da neke koje su jako dobre neće moći proći u dodatnim kvalifikacijama, čelni čovjek UEFA-e odgovorio je potvrdno istaknuvši kako smatra da je Euro jače natjecanje nego Svjetsko prvenstvo.

– Ali ako se treba razvijati nogomet na drugim kontinentima onda treba dati mjesto i drugima, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i prijedlog da se Svjetsko prvenstvo organizira svake dvije godine.

– Svatko tko ima malo pojma o nogometu je protiv te sulude ideje. To bi uništilo kvalifikacije u Europi, to bi uništilo ženski nogomet, a i SP svake dvije godine nema smisla. Zamislite da uz kalendar koji imamo, igrači bi trebali igrati svaku sezonu, na kraju sezone jednomjesečni turnir u ljeti – nemoguće.

Osvrnuo se i na svoj angažman u UEFA-i koji je obilježen raznim stresovima, a jedan od njih je i pokušaj Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Superliga je mrtva. Tu su tri kluba koja hoće pregovarati s nama, a mi nećemo i zato prave kao neke problema, ali mi im uvijek kažemo, igrajte svoje natjecanje, napravite svoju UEFA-u, ali to neće. Prvi su se prijavili u Ligu prvaka i kažu da imaju svoju ligu, tako da je to malo smiješna situacija, ali bilo je stresno onih par dana, rekao je Aleksander Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.