Engleska i Švicarska osigurale SP, Italija mora u play-off

epa09583969 Northern Ireland's Gavin Whyte (L) in action against Italy's Jorginho (R) during the FIFA World Cup 2022 group C qualifying soccer match between Northern Ireland and Italy in Belfast, Britain, 15 November 2021. EPA/MARK MARLOW

Nogometne reprezentacije Engleske i Švicarske izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. održati u Kataru, dok aktualni europski prvak Italija mora u dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C gledali smo pravu dramu u kojoj su Italija i Švicarska lovile “jedinicu” i direktan plasman na SP. Na koncu radovali su se Švicarci koji su pobijedili sa 4-0, dok će europski prvaci morati u play-off nakon što su u Belfastu odigrali 0-0.

Na SP direktno ide i Engleska koja je prvo mjesto u skupini I potvrdila uvjerljivom 10-0 pobjedom na gostovanju kod San Marina.

Poljska je i prije zadnjeg kola osigurala drugo mjesto pa utakmica protiv Mađarske nije imala nekog značaja. U susretu igranom u Varšavi slavili su gosti sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini F sve je bilo poznato i prije zadnjeg kola. Danska je kao pobjednik skupine osigurala direktan put u Katar, Škoti su drugim mjestom osigurali dodatne kvalifikacija, baš kao i Austrija, ali preko Lige nacija.

U zadnjem kolu Škotska je u Glasgowu pobijedila Dansku sa 2-0 nanijevši joj prvi poraz u skupini.

Austrija je pobijedila Moldaviju sa 4-1, dok je Izrael slavio protiv Farskih Otoka sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.