Čeferin: Stadion u Maksimiru je sramotan

Foto: fah

Nakon dvosatnog sastanka Izvršnog odbora UEFA-e na Hvaru prvi čovjek te organizacije Aleksander Čeferin osvrnuo se na viđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Veličanstveni je ovo bio događaj, nije samo festival nogometa nego i festival života. Nogomet je više od sporta, nogomet je ljubav, razumijevanje i sve ostalo pozitivno, rekao je Slovenac i prokomentirao potom maksimirski stadion:

– Dugo pričamo o tome, s predsjednikom Kustićem sada i malo konkretnije. Ali moraju pomoći vlade i lokalne vlasti. Stadion je sramotan, pogotovo kada je zatvorena jedna tribina. Čudo je kakve rezultate imate s takvim stadionom. Svim nogometnim federacijama dajemo novac za infrastrukturu. Primjerice, u Sloveniji je 80 posto sredstava za stadione došlo iz UEFA-e. Mi imamo sredstva, ali moraju vlade, savezi i lokalne zajednice dati doprinos, upozorio je.

Na zasjedanju su donesene dvije važne odluke, o izbacivanju Rusije iz kvalifikacija za Euro 2024. godine, te o domaćinstvu Poreča za EP u futsalu 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Poreč je domaćin Europskog prvenstva u futsalu koje će se održati u rujnu 2023.godine, rekao je Čeferin.

O izbacivanju Rusije kaže:

– To nije današnja odluka, datira već odavno. Dok ne odlučimo drukčije, bit će ovako. Svi se nadamo da će rat što prije prestati da možemo i ekipe iz Rusije imati u svojim natjecanjima. Ali, trenutno je situacija takva, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.