Mediji ga pravdaju: Čeferin ipak nije prozivao Bobana

čeferin
Foto: fah

Predsjednik UEFA-e Slovenac Aleksander Čeferin (56) objavio je u četvrtak da se neće kandidirati za reizbor na tu dužnost 2027. godine, a zatim govorio o ‘samozvanom moralnom autoritetu’. Većina je zaključila kako govori o Zvonimiru Bobanu, ali neki mediji tvrde kako to nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Čeferin se obrušio na Bobana:’Samoprozvani moralist, klaun’…

Nekoliko engleskih i turskih portala tvrdi kako se slovenski čelnik UEFA-e nije zapravo obraćao svojem bivšem suradniku, nego Razvanu Burleanu. On je predsjednik Rumunjskog nogometnog saveza i jedan od glavnih pretendenata da zamijeni Slovenca kao predsjednik UEFA-e.

Autor je i nekoliko javnih pisama u kojima je bio protivnik Čeferinovih mjera, a ista je slao na adrese nacionalnih saveza. Čeferin ga je jednom prilikom nazvao “klaunom koji razgovara s drugim savezima iza leđa i stvara teorije zavjere, a svi u nogometu ismijavaju njegovo ponašanje.”

Što je rekao Čeferin?

Nakon što je potvrdio kako se neće kandidirati za reizbor 2027. godine, Čeferin je poručio:”Samo ću odvojiti dvije rečenice na samozvani moralni autoritet. Znate o kojoj osobi govorim i ne zaslužuje komentar s moje strane, ljudi koji ga poznaju će sami donijeti svoj sud. Evo samo jedne rečenice o njegovom patetičnom kriku o moralnosti. On je bio jedna od rijetkih osoba koje su znale da se neću kandidirati u 2027.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je saznao da ću to objaviti nakon Kongresa, izašao je sa svojim narcisoidnim pismom. Nije mogao pričekati jer onda njegovo cendranje više ne bi imalo smisla. Sada razmislite, čije su osobne ambicije u pitanju? Čija je moralnost u pitanju? Da završim, jako sam sretan što sam napokon mogao objasniti svoje gledište. Dobro je da sam to napravio ranije”, prenio je Telegraph.

Legendarni hrvatski nogometaš bio je glavni UEFA-in operativac i bliski suradnik predsjednika Aleksandera Čeferina. No, nije želio prijeći preko Čeferinova pokušaja da, kako on smatra, nasilno ostane na vlasti dulje nego što je trebao. Boban je otišao jer je Čeferin počeo gurati promjene UEFA-ina statuta koje bi mu omogućile i četvrti mandat na čelu krovne europske nogometne federacije. No, Čeferinovu izjavu nije želio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.