FIFA se oglasila oko uvođenja plavog kartona: Ne, neće krenuti od elitne razine

Foto: Thinkstock

FIFA se na svojim društvenim mrežama oglasila oko mogućeg uvođenja plavog kartona u nogomet. Telegraph je jučer pisao da bi se u nogomet uskoro mogao uvesti plavi karton. Njega bi sudac utakmice pokazao ako smatra da je igrač napravio prekršaj zbog kojeg bi trebao napustiti igru, ali ne do samog kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“FIFA želi raščistiti pitanje takozvanog plavog kartona. Nije istina da ga planiramo uvesti na elitnoj nogometnoj razini i svi izvještaji o tome su preuranjeni. Bilo kakvo testiranje, bude li uvedeno, bit će ograničeno na testiranje na nižim razinama. Ovu temu ponovno ćemo otvoriti 2. ožujka”, poručili su iz FIFA-e.

Plavim kartonom igrač bi bio udaljen iz igre na deset minuta, jer prekršaj koji napravi nije za crveni karton. Već se neko vrijeme radi na ovom projektu. Prvi put se spominje kako je plavi karton blizu realizacije u profesionalnom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.