Celtic želi mladog lijevog beka Hajduka, Splićani odbili ponudu od tri milijuna eura?

Foto: Hajduk.hr

Prema pisanju nekoliko škotskih medija prvak Škotske, slavni Celtic, pokazao je zanimanje za lijevog beka Hajduka, Davida Čolinu.  Navodno su svoje zanimanje pokazali konkretnom ponudom od tri milijuna eura, no, Hajduk je ponudu odbio jer smatraju kako za 20-godišnjeg U-21 reprezentativca Hrvatske mogu dobiti više novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Čolina je Zagrepčanin koji je prošao Dinamovu omladinsku školu, od svoje devete pa do 18. godine igrao je za mlađe kategorije Modrih, a krajem ljetnog prijelaznog roka 2018. prešao je u Monaco za odštetu od milijun i 300 tisuća eura.

U Kneževini je igrao za juniore Monaca i zadržao se samo jednu sezonu jer ga je u ljeto 2019. doveo Hajduk. Na Poljudu su prije godinu dana prodali Domagoja Bradarića u Lille za šest i pol milijuna eura, a dio tog novca investirali su u dvojicu mladića rođenih 2000. godine: Davida Čolinu i Ivana Dolčeka.
Hajduk se nada reprizi scenarija iz Bradarićeva transfera

Prilikom prodaje Bradarića Hajduk se također prvotno suočio s ponudom u gabaritima od tri milijuna eura i također su ju odbili, igrač je ostao na Poljudu još jednu polusezonu i onda su Francuzi podebljali konačni iznos sve do spomenutih šest i pol milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Čolinu je Hajduk platio Monacu odštetu od 700 tisuća eura i on je potpisao ugovor do 30. lipnja 2023., ali mogao bi otići poslije samo godinu dana provedenih u Splitu”, piše portal gol.hr.

Celtic traži pojačanja na poziciji lijevog beka s obzirom da se pokazalo kako igrač kojeg su prošlog ljeta angažirali te ga kupili od Rapida iz Beča nije ono što su mislili da će biti. Naime, Boli Bolingoli je u Celtic došao za 3.4 milijuna eura, u klubu se žele nakon svega riješiti Bolingolija te im je potrebna alternativa. Celtic je rješenje pronašao u 22-godišnjem Škotu Gregu Tayloru, no, ipak potreban im je još jedan bek.

Glede Čoline radi se o igraču kojem odgovara sustav sa četvoricom u obrani, što se i vidjelo u završnici sezone HNL-a kad je Igor Tudor odustao od 3-5-2 i vratio se na igru sa četiri igrača u posljednjoj liniji. Nije nevažno za ovu priču to što Celtic igra upravo na taj način, navodi portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.