Červar i Tucak komentirali odgodu Igara: ‘Mnogo je tu sada nepoznanica’

epa08151380 Croatia's head coach Lino Cervar reacts during the EHF Handball Men European Championship main round match between Croatia and Spain in Vienna, Austria, 22 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o odgodi Igara komentirao je i izbornik “kauboja” Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da se to moglo i očekivati. Olimpijske igre kao najveća manifestacija ljudskoga roda su i najveći izazov za svakog sportaša, pa tako i za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju. Ove Olimpijske igre će biti posebne, jer će one pokazati da život nije stao, premda je stalno ugrožen i u opasnosti. Jučer su to bili atomi s poznatim, a danas potpuno nepoznatim neprijateljem, koronavirusom. Zato sport, a posebno Olimpijske igre moraju odaslati poruku optimizma i nade. Vjerujem da će OI u Tokiju 2021. godine potvrditi da su altruizam i zajedništvo naša budućnost. Oni pobjeđuju svaki oblik egoizma, jer jedino se tako može uživati u slobodi, sreći, miru i blagodatima života. Jasno je da bismo silno željeli biti na tom tokijskom summitu i boriti se za treće olimpijsko zlato. I sve ćemo napraviti da to i ostvarimo. Ali mnogo je tu sada nepoznanica na koje će odgovore morati dati Svjetska rukometna federacija. Što je s onima koji su izborili nastup u Tokiju? Hoće li se i kada održati olimpijske kvalifikacije, itd, itd. Ne bih nagađao. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati”.

Sve je komentirao i izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

“Upravo je došla informacija da se odgađaju OI u Tokiju za 2021. godinu. To je posve očekivana odluka MOO-a i premijera Japana. Mi ćemo sada čekati daljnje informacije oko odigravanja kvalifikacijskih turnira za plasman na Igre”, izjavio je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.