Červar nakon ispadanja sa SP-a: ‘Nije ovo neuspjeh, rekao bih da je ovo realno stanje’

epa08965162 Croatia head coach Lino Cervar reacts during the Main Round match between Denmark and Croatia at the 27th Men's Handball World Championship in Cairo, Egypt, 25 January 2021. EPA/Petr David Josek / POOL

Hrvatska je ispala sa Svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što joj je Danska u ključnoj utakmici s 38:26 nanijela poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvom poluvremenu smo dobro igrali, obrana nije bila toliko jaka, ali mislim da smo dobro izdržali. Kasnije je ponestalo snage i nije išao. Čestitam momcima, trudili su se mnogi i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja”, rekao je izbornik Lino Červar koji je najavio odlazak.

“Nije ovo neuspjeh, rekao bih da je ovo realno stanje. Ja bih samo rekao nešto. Kad volim nekoga tko nas voli, to nije nekakva zasluga. Mi bismo trebali voljeti čovjeka koji nas ne voli. To su ljudi koji nas žele poniziti i minimizirati, ali mislim da to nije dobro. Ja sam u životu volio ljude koji su me mrzili i zato sam postao bolji. Ne može nam biti bolje bez milosrđa, ono je bitno za našu budućnost”, dodao je.

“Duvnjak je ovdje kao najbolji igrač Europe, nedavno je imao koronavirus, imao je temperaturu, šta vi mislite da je on. Karačić je bio ozlijeđen i nije mogao igrati cijelu utakmicu. Nema ni Cindrića. Što ste očekivali vi, koji će igrači riješiti utakmice? Da će onaj mali iz Nexea rješavati utakmice? Martinović je veliki talent, ali ne može on raditi to što treba na velikim natjecanjima”, rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram poslati poruku svima. Moramo proizvoditi velike talente i uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo više ulagati u proizvodnju velikih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su tolikih godina podržavali reprezentaciju. Naravno da bih bio sretniji da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život, u 47 godina karijere sam osvojio sve što sam mogao i sada ću odmarati malo pa se opet vratiti rukometu”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.