Červar: Situacija u sportu je loša i ne bi me čudilo da sve polako odumire

Foto: snimka zaslona

Počelo je odbrojavanje do početka europskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj, a gotovo svakog dana stižu nove vijesti da reprezentacije ostaju bez glavnih igrača jer su zaraženi COVID-om. Tešku epidemiološku situaciju imaju Francuzi, Srbi, ali i Hrvatska koja je zbog zaraze ostala bez dva ključna igrača Duvnjaka i Cindrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pandemija je pokazala da čak ni sportaši ne mogu pobijediti nevidljivog protivnika. Sport je u velikim poteškoćama, a pogotovo organizatori. Zaista se može postaviti pitanje ima li smisla ili je li bilo smisla igrati ove dvije godine ovako organizirana natjecanja. Svim reprezentacijama je teško, pa tako i našoj. Trenutno imamo dva slučaja koronavirusa – Duvnjak i Cindrić, i bojimo se kao i svi ostali, da nam se ne dogodi još više, rekao je legendarni rukometni izbornik Lino Červar u emisiji Studio 4.

Dodao je i kako je čuo da su u Mađarskoj rasprodane sve ulaznice, ali da ne zna što će biti i što ih čeka 11. siječnja kada bi Hrvatska trebala igrati prvu utakmicu Europskog prvenstva.

Na upit je li previše da rukometaši svake godine igraju ili europsko ili svjetsko prvenstvo, Červar je rekao kako je samo važan profit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Postoje inicijative i u nogometu da svake dvije godine imaju Svjetsko prvenstvo i igrači se tome odupiru. To su iznimni napori, učestalost natjecanja je velika, tjedno se igraju 2-3 utakmice, rekao je, dodavši da je situacija u sportu loša i “ne bi se čudio da sve polako odumire, posebice kolektivni sportovi koji su oblik najveće socijalizacije mladih ljudi”, istaknuo je.

Dodao je i da ga zabrinjava što nemamo dobru i kvalitetnu artikulaciju prema vlasti i medijima zašto se novac treba ulagati u sport.

– To je veliki deficit društva i mogu biti nesagledive posljedice, naglasio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar je dodao kako je budućnosti hrvatskog sporta u radu s djecom.

– Ona se kroz sport mogu mnogo bolje razvijati, a i sport je važan za društvo, zaključio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.