Červar ususret drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu: ‘Japance ne treba potcjenivati’

Foto: fah

Japance nikako ne treba potcjenjivati, dobra su ekipa i jedino im fali iskustvo, kazao je u subotu o narednom suparniku hrvatskih rukometaša na SP-u u Muenchenu izbornik Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši su u prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedili Island sa 31-27 (16-14) u utakmici punoj preokreta, u kojoj su Islanđani i u prom i u drugom dijelu vodili s dva i više razlike.

“U obrani smo utakmicu počeli nedovoljno agresivno i dopustili smo Islanđanima da nam dolaze blizu i zabijaju. Onog trenutka kada smo u obrani bili puno agresivniji prema naprijed, tada smo i napravili preokret i pobijedili. Cilj je tu razinu obrane odigrati u kontinuitetu, a ne na mahove, pogotovu kada nam dolaze jači protivnici. Obrana je ključ”, kazao je raspoloženi Červar novinarima.

“Sve u svemu, zadovoljan sam. Ubilježili smo pobjedu, momčad je pokazala mentalnu snagu vrativši se dvaput i zaostatka, a nitko se nije ozlijedio. Sada s optimizmom gledamo prema naprijed”, kazao je Červar, koji je potom govorio o sljedećem protivniku Japanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije, vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje je iskustvo, no svakako nisu momčad za potcjenjivanje. Za godinu i pol dana na Olimpijskim igrama u Tokiju bit će puno bolji. Japan će biti i idealna prilika za nas kako se nosimo s brzim protivnicima koji igraju brzi centar, a priliku će vjerojatno dobiti svi moji igrači”, zaključio je Červar.

Utakmica Hrvatska – Japan igra se u nedjelju u 16.30 sati u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.