Červar: ‘Večeras smo pokazali da možemo i brzo trčati’; Japanski izbornik: ‘Ubio nas je početak, odlična hrvatska igra u obrani i sjajni hrvatski vratar Šego’

Foto: fah

Zadovoljan sam predstavom protiv Japana, a moja reprezentacija je pokazala večeras da može i brzo trčati, kazao je na novinskoj konferenciji nakon utakmice s Japanom izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši ostvarili su očekivano uvjerljivu pobjedu protiv reprezentacije Japana svladavši je sa 35-27 (18-13) u utakmici 2. kola skupine B Svvjetskog prvenstva, odigranoj u nedjelju u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu.

“Jako sam zadovoljan obranom u prvom poluvremenu, naša 6-0 obrana je bila gusta i duboka. U drugom dijelu imam malo više zamjerki za obranu, primili smo previše golova i radili previše tehničkih grešaka. No, bitna je samo pobjeda i činjenica da se niko nije ozlijedio, a odmarali smo naše glavne igrače, Cindrić uopće nije ulazio, a Duvnjak je igrao malo. Mi imamo četiri boda, ali ne treba još slaviti, dug je put do cilja”.

Puno više pozornosti Červar je posvetio sljedećem protivniku reprezentaciji Makedonije, s kojom igramo već u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio sam izbornikom Makedonije na prvenstvu u Francuskoj i uvijek govorim da je to moja druga domovina. Sutra igramo protiv teškog protivnika koji će nas jako htjeti pobijediti, te igrače jako dobro znam i zadnjih godina su napravili veliki napredak, imaju egendu Lazarova, Manaskova, Stoilova. A rukomet je u Makedoniji najpopularniji sport, ispred nogometa. Moramo biti oprezni i odigrati puno bolje nego danas, a i protiv Island. Utakmica će biti sigurno zanimljiva, ali neće to biti neka presudna utakmica jer je prvenstvo dugo, a tek smo na drugoj utakmici”, kazao je Červar, koji je ponovio da je cilj plasman na Olimipijske igre u Tokiju.

“Bit će puno još iskušenja i utakmica. Fale nam Marić, Pavlović i pogotovu lijevi bek Mamić, dvometraš koji bi nam dobro došao u obrani. ali nećemo se predati”.

Japanski trener Dagur Sigurdsson pohvalio je igru Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znali smo da će biti teško, ali ubio nas je početak, odlična hrvatska igra u obrani i sjajni hrvatski vratar Šego. Zbog toga su moji igrači bili nervozni. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje i opuštenije, ravnopravno smo se borili protiv velesile poput Hrvatske i to me čini jako ponosnim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.