Čileanci donijeli bodove Dinamu, Kardum spasio Slaven Belupo

U dvoboju 23. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali RNK Splita s 2-0 (2-0) i opet povećali svoje vodstvo na ljestvici. Dok su u Rijeci nogometaši Rijeke i koprivničkog Slaven Belupa igrali 1-1 (1-1), pa Riječani sve više zaostaju za vodećim Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba pogotka za hrvatskog prvaka postigli su čileanski nogometaši. Dinamo je poveo u 17. minuti kada je branič Splita Tomislav Radotić u kaznenom prostoru srušio Endrija Cekicija i pritom ga teže ozlijedio. Angelo Henriquez je bio precizan s bijele točke, a mladi Cekici je morao napustiti Maksimir u kolima hitne pomoći. U 34. minuti Paulo Machado je s centra dao odličnu loptu prema Junioru Fernandesu koji je krenuo sam prema vrataru Danijelu Zagorcu i znalački ga prebacio za 2-0.

Pred 2500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Batinić iz Osijeka.

Rijeka nije uspjela slaviti na Kantridi protiv Slaven Belupa, iako je drugoplasirana momčad prvenstva uputila čak 33 udarca na utakmici, a gosti svega dva, ali su ipak uspjeli zabiti i doći do vrijednog boda u borbi za ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su gosti u 32. minuti iz svojeg prvog pravog napada na utakmici, a preciznu akciju Slaven Belupa na dodavanje Marka Mirića okončao je pogotkom Ivan Parlov. Samo minutu kasnije Riječani su izjednačili efektnim pogotkom Španjolca Alexa Fernandeza čiji je udarac završio u samim rašljama gostujućih vrata. U drugom dijelu najveću je priliku za Rijeku propustio Josip Mišić, koji je pogodio vratnicu. Na vratima Slaven Belupa briljirao je Ivan Kardum, nekadašnji vratar Osijeka i bečke Austrije. Na tablici vodi Dinamo s 59 bodova, Rijeka je druga s 48 bodova, a Slaven Belupo je s 24. osvojenim bodom na šestom mjestu uspio preskočiti Split, koji je ostao na 23 boda.

Pred 4000 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Matoc iz Zaprešića.

MAXtv Prva Liga, 23. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo – Split 2:0 (Henriquez 17, Fernandes 34)

Rijeka – Slaven Belupo 1:1 (Alex 33/Parlov 32)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.