Čilić detaljnije otkrio što misli nakon velike drame u finalu Davis Cupa!

Foto: fah

Nakon tri i pol sata tenisa i pet setova borbe Marin Čilić je sa 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 pobijedio Federica Delbonisa i doveo Hrvatsku u prednost protiv Argentine u finalu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio sam dobar na servisu u prva dva seta, dobro sam servirao, ali gem kod 3-3 u trećem setu probudio je Delbonisa. Njegov servis, posebno čudan izbačaj, pravili su mi probleme. Od trećeg seta je on pokazao da može odigrati sjajno, ali taj njegov nivo tenisa je trajao sat i pol. Srećom, peti set sam otvorio breakom i slavio”, rekao je najbolji hrvatski tenisač.

“Nisam bio zabrinut. Tražio sam najbolje opcije, razgovarao s izbornikom, pokušao sam ostati u meču, igrati svaki poen, biti agresivan i ostati psihički jak kako bih se vratio u meč”, ističe Čilić

“Federico je počeo igrati bolje. Nie promašivao, igrao je agresivno i forhendom i bekendom, imao puno samopouzdanja, nije se umarao… Ja sam trebao biti čvršći u izmjenama, ne dopuštati mu da prijeđe u vodstvo. Nekako sam se uspio vratiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči petog seta otišao je u toalet. Čija je to bila odluka?

“Ja sam sjeo na klupu, ali izbornik mi je rekao da uzmem pauzu, odem do svlačionice, smirim se… I suparnik je nakon drugog seta uzeo pauzu od desetak minuta, što nije bilo korektno i što je mene usporilo na startu trećeg seta nakon čega se on vratio u meč.”

“Da. Meč je bio dug, ali nije bio iscrpljujući. Vidjet ćemo još s izbornikom što ćemo odlučiti ujutro. I Argentinci imaju puno izbora, vjerujem da će za njih igrati Mayer, a drugi igrač vjerojatno Del Potro ili Pella”, rekao je o mogućnosti igre u parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Takav je bio meč. Ja sam se trudio, dizao ih nakon poena, ali jednostavno nisam ih uspio dići jer bismo odigrali dva poena, a onda zaredali nekoliko servis winnera i atmosfera bi postala lošija”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.