Čilić: Ja sam ovo finale zaradio, i to ne samo u ova dva tjedna – želim postati najbolji tenisač svijeta!

Foto: fah

“Želim postati najbolji tenisač svijeta! To je moj najveći cilj u sljedećih godinu dana. Znam da će to biti dug i težak proces, ali ja želim napasti prvo mjesto na rang-listi. Ja u to vjerujem, moj tim u to vjeruje, a na ovo finale Wimbledona, bez obzira na ovakav završetak, gledam kao na dobar početak toga puta”, otkrio je Marin Čilić, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga tužno je objašnjavao što mu se sve dogodilo i zašto u finalu Wimbledona nije mogao dati svoj maksimum.

“U pravu ste, moja je igra bila odlična i ona je takva već tri mjeseca. Mislim da sam s timom pronašao sve što mi je trebalo da bih još dugo igrao na visokoj razini. U meni je takva golema snaga volje, nešto što me tjera da idem još naprijed jer mislim da imam prostora biti bolji, da ovo nije sve najbolje od mene. Čim ovo zaliječim, s istim ambicijama idem prema kraju sezone, ali vjerujem da će me ovaj osjećaj nositi do kraja karijere”, kaže Čilić.

” Sve me zanima, ne želim na ovome stati. Rekao sam da mi je cilj do kraja godine biti među pet, mislim da nisam daleko od toga; o najvećem sam cilju već rekao”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Suze su provalile iz mene. Znao sam za što sam sposoban, na kojoj razini mogu igrati tenis i da zbog žulja to neću biti u stanju. Samo sam pukao, počeo sam plakati od nemoći, nije to lako primiti. Hvala fizioterapeutu Alejandru, doktoru Philu, zbilja su učinili sve što je u njihovoj moći da mi pomognu. Da sam bio zdrav, uvjeren sam da bih imao dobre izglede pobijediti Federera”, kaže.

“Ja sam ovo finale zaradio, i to ne samo u ova dva tjedna; pripremao sam se za ovo. Zašto bih predao? Odlučio sam dati sve od sebe, natjerati ga da me pobijedi. Bodrio sam se i u trećem setu, ali zbilja je teško igrati kad se ne možeš u potpunosti koncentrirati samo na igru. Taj mi je gadan žulj smetao na servisu, u lateralnom kretanju, kasnio sam u postavljanju na udarce… Teško je zamisliti da te jedna tako mala stvar može zaustaviti. Pripremiš tijelo na sve i onda se dogodi takvo što”, hrabro je zaključio Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.